Antena 3 CNN Actualitate Românii care plantează flori sau copaci pe spațiile verzi din jurul blocurilor riscă amenzi! Ce autorizație trebuie să ceară

Românii care plantează flori sau copaci pe spațiile verzi din jurul blocurilor riscă amenzi! Ce autorizație trebuie să ceară

Spațiul verde din jurul blocurilor nu se află în proprietatea asociațiilor de proprietari, așa cum cred majoritatea românilor. Iată ce riscă cei care plantează copaci, flori, gard viu, sau chiar legume.

Românii care plantează flori sau copaci pe spațiile verzi din jurul blocurilor riscă amenzi! Ce autorizație trebuie să ceară
Sursa foto: Profimedia Images
de Mia Lungu    |    30 Mar 2023   •   17:55

Spațiul verde dintre blocuri se află în proprietatea autorităților publice, respectiv a primăriilor localităților sau cele de sector.

Locatarii imobilelor plantează, uneori, copaci, flori, gard viu sau legume, crezând că acele spații se află în proprietatea blocurilor.

Românii trebuie să știe că sunt pasibili de amenzi mari dacă intervin pe astfel de domenii, sarcina cu privire la întreținere și administrarea spațiului verde revenind primăriei, care are un buget alcătuit din taxele și impozitele locuitorilor.

Citește și: La ce distanță față de proprietatea vecinilor poți planta un copac. Când se poate pune un gard viu chiar pe hotar

"Asociația de proprietari nu are nici o obligație cu privire la întreținerea și administrarea spațiului verde, a grădinii respective. Astfel, dacă primăria nu își respectă atribuțiile pentru care este plătită de locuitori ar trebui să fie amendată de asociațiile de proprietari.

Pentru a nu fi amendați, românii care locuiesc la bloc și intenționează să își planteze diverse flori lângă bloc sau să își pună gazon au nevoie de o autorizație de la primărie", potrivit playtech.ro.

×
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close