Antena 3 CNN Actualitate Românii îşi spun părerea despre austeritate, în direct la Antena 3 CNN: "Omul de rând va da un pas înapoi"

Românii îşi spun părerea despre austeritate, în direct la Antena 3 CNN: "Omul de rând va da un pas înapoi"

În ziua în care Guvernul se pregătește să-și asume răspunderea pe noile măsuri fiscal-bugetare, reporterii Antena 3 CNN au stat de vorbă cu românii și au aflat părerea acestora despre austeritate.

Românii îşi spun părerea despre austeritate, în direct la Antena 3 CNN: "Omul de rând va da un pas înapoi"
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Redacția Antena 3 CNN    |    26 Sep 2023   •   15:16

Odată cu noile măsuri fiscal-bugetare, TVA-ul produselor tradiționale va fi mai mare, fapt care îi afectează considerabil pe români.

Ioana Ciobanu, reporter Antena 3 CNN, a mers în Piața Obor și a aflat ce cred oamenii despre austeritate.

"Este clar că va avea un impact negativ, pentru că va conduce la creșterea prețurilor, iar omul de rând va da un pas înapoi. Părerea mea este că statul ar trebui să încurajeze produsele locale", a spus un român.

De asemenea, pe lângă produsele bio și tradiționale, un TVA mai mare vor avea și produsele care conțin mult zahăr.

Citește și: Ziua austerităţii. Marcel Ciolacu îşi asumă răpunderea în Parlament pe proiectul privind noile măsuri fiscal-bugetare

În acest context, românii spun că statul ar trebui să-i încurajeze și să-i susțină pe producători, nu să le dea o "lovitură dură".

"Din păcate, este o măsură care ne diminuează mult procentul de vânzare. Lumea va cumpăra în continuare produse tradiționale românești, dar la jumătate.

Din multe puncte de vedere, aceasta este o măsură care ne dă înapoi. Ar trebui să ne încurajeze, nu să ne dea o lovitură destul de dură", a spus un producător român.

×
Subiecte în articol: masuri austeritate romani creştere TVA
Parteneri
Geoană: Să facem o petiţie zdravănă către noul Congres american
x close