Antena 3 Actualitate Românii sunt campioni la ritmul în care sărăcesc

Românii sunt campioni la ritmul în care sărăcesc

de N.B.    |    20 Oct 2012   •   21:29
Românii sunt campioni la ritmul în care sărăcesc

Suntem campioni mondiali la ritmul în care sărăcim. Un studiu recent arată că în ultimul an am pierdut din averea personală chiar mai mult decât grecii - copiii problemă ai Europei. Îngrijorător este faptul că tendinţa ar putea continua.

Valoarea unui apartament cumpărat în urmă cu aproximativ un an a scăzut la aproape jumătate. Evoluţia preţurilor la locuinţe ne plaseazã pe primul loc în lume din punctul de vedere al ritmului în care sărăcim.

Averea românilor înseamnă de cele mai multe ori propria locuinţă. Valoarea acesteia a scăzut cu peste o treime în ultimul an din cauza devalorizãrii leului şi a căderii pieţei imobiliare.

Apartamentele mai ieftine înseamnã o avere personalã mai micã pentru proprietari. Practic, la preţ, am pierdut cel puţin o cameră dintr-un apartament de trei. Criza economică este principalul motiv al ieftinirii constante a locuinţelor.

"Retragerea investitorilor străini de pe piaţa imobliară româneascã şi îngheţarea proiectelor imobiliare precum şi scăderea puterii de cumpãrare a populaţiei au făcut ca preţurile să scadă", explică un analist imobiliar.

În plus, devalorizarea leului faţă de dolar a contribuit la diminuarea averii imobiliare a românilor, iar un leu mai slab înseamnã un singur lucru: cu toţii, proprietari sau nu de locuinţe, suntem mai sãraci.


×
Subiecte în articol: România inflatie preturi apartamente avere

Ştirile Antena 3 sunt şi pe Facebook sau pe Google News

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close