Antena 3 CNN Actualitate Rotaract Sparks – Prima ediţie a conferinţei dedicată antreprenoriatului social

Rotaract Sparks – Prima ediţie a conferinţei dedicată antreprenoriatului social

Rotaract Sparks – Prima ediţie a conferinţei dedicată antreprenoriatului social
25 Noi 2011   •   16:34

Vineri, 9 decembrie între orele 10:00 şi 18:30, la Biblioteca Centrală Universitară din Bucureşti va avea loc prima ediţie Rotaract Sparks, conferinţă dedicata antreprenoriatului social. Iniţiatorul şi organizatorul acestui eveniment este Clubul Rotaract Triumph din Bucureşti.

Conferinţa se adresează atât publicului larg, pentru a îl familiariza cu principiile antreprenoriatului social, cu impact pozitiv asupra comunităţii, cât şi tinerilor cu viziune antreprenorială.

Participanţii sunt încurajaţi să descopere şi să implementeze noi modele de business, sustenabile, cu beneficii pentru toţi stakeholder-ii implicaţi şi orientate pe termen lung către dezvoltarea societăţii şi cresterea bunastării comunităţii în care trăiesc.

Evenimentul prezintă două componente majore:

· În prima parte a zilei, invitaţi speciali atât din ţarî cât şi din străinătate (teoreticieni dar şi practicieni) vor prezenta publicului prezent principiile de bază ale antreprenoriatului social, precum şi modele de succes şi exemple de bună practică în domeniul afacerilor sociale. Speakerii din străinătate aduc un element de noutate, aflându-se pentru prima oară în România și prezentându-și afacerea socială dezvoltată la nivel internațional.

· A doua parte a zilei este gandită ca un exercitiu practic şi va consta în patru workshop-uri funcţionând pe principiul de "crowd-source consulting" - patru tineri selectati în prealabil, cu idei de afaceri sociale, îşi vor prezenta ideea şi planul lor de afaceri unui public de specialişti, care le vor oferi astfel feedback şi consultanţă gratuită pentru îmbunătăţirea planului lor de afaceri.

Printre speaker-ii care se numera:

· Julie Caulier-Grice, programme manager pentru Dialogue Cafe network - o afacere sociala care se bucură de susţinerea ONU prin programul Alianţei Civilizaţiilor.

· Olivier Vanden Eynde, fondatorul Close the Gap, o afacere sociala deja implantată în mai multe regiuni de pe Glob, având sustinerea UNICEF dar şi a unor parteneri de prestigiu din zona de business (KLM, Deloitte, etc.).

Istvan Mar – Coordonator de Proiect la Civitas / Fructul Secuiesc

Iulian Ifrim – Coordonator de Proiect, Viitor Plus / Atelierul de Pânză

Wajiha Haris – Președinte Fundația Scheherazade

Magor Csibi – Country Manager WWF Romania; Danube Carpathian Programme Romania (TBC)

Clubul Rotaract Triumph Bucureşti vizeaza să transforme acest eveniment într-o tradiţie, care să faciliteze atât schimbul de know-how inter-generaţional cât şi orientarea tinerilor către noile modele sustenabile de dezvoltare şi antreprenoriat ale secolului XXI.

Programul detaliat, lista şi prezentarea speakerilor pot fi găsite la http://rotaract-triumph.org/noutati/ sau pe Facebook la http://www.facebook.com/events/160314240734017/

Dacă aveţi o idee de afacere socială pe care aţi dori să o prezentaţi într-un crowd-sourced consulting workshop, trimiteţi un e-mail la adresa: stefan.preoteasa@rotaract.​ro Locurile sunt limitate, pentru înscrieri vă rugăm să completaţi urmatorul formular şi în cel mai scurt timp veţi primi confirmarea de înscriere: http://bit.ly/s87dWG

Parteneri principali ai primei ediţii Rotaract Sparks sunt: Biblioteca Centrală Universitară, Rotary Club Triumph, Keemark Travel, Ibis Palatul Parlamentului, Pepsi, Vascar, Turism Euro Club.

Parteneri promovare şi media: Intact Media Group, Fundatia Mereu Aproape, Junior Chamber International, Radio România Actualități, Business Review si Business24.ro şi Ghimpele. Identitate vizuala: SmartBranding. Branding: Graphis122.

Despre Rotaract Club Triumph Bucureşti

Încă din momentul înfințării sale de către Rotary Club Triumph București, în toamna anului 2009, Clubul Rotaract Triumph București s-a implicat activ în societatea civilă, punând bazele unor proiecte umanitare și culturale (“Și ei au dreptul la Crăciun”, “Susține și promovează talentul”, proiectul internațional „Rotaract Library”, educație prin artă printr-un spectacol de teatru adus centrului de copii „Sf. Maria” din București, etc.).

Rotaract este un program care a fost înființat de Rotary International în anul 1968, pentru tineri cu vârste între 18 și 30 de ani. Cluburile Rotaract au ca arie de acțiune comunitățile în care se află. Orice club Rotaract este înființat de un club Rotary local. Asta îi face adevărați "parteneri în serviciu" și membri cheie în familia Rotary.






×
Parteneri
Noua fabrică din România care se deschide după Paște
x close