Antena 3 CNN Actualitate Rusia a bombardat trei porturi ucrainene la granița cu România. Locuitorii din Tulcea și Galați au primit mesaje RO-Alert în toiul nopții

Rusia a bombardat trei porturi ucrainene la granița cu România. Locuitorii din Tulcea și Galați au primit mesaje RO-Alert în toiul nopții

Un atac al Rusiei asupra porturilor ucrainene din regiunea Odesa a provocat panică în județele Tulcea și Galați.

de Redacția Antena 3 CNN    |    14 Dec 2023   •   08:23

Reacția a venit după ce autoritățile române au emis, în cursul nopții de miercuri spre joi, un mesaj RO-Alert destinat locuitorilor din nordul județului Tulcea și din zona de graniță a județului Galați.

Avertismentul indica posibilitatea căderii unor obiecte din aer, din cauza atacurilor aeriene ruse desfășurate în apropierea graniței.

Informații distribuite pe rețelele de socializare arată că atacul rusesc a durat mai multe ore și a vizat obiective din Reni, Izmail și Chilia.

Citește și: Dronă căzută în România, după un atac la granița cu Ucraina! A fost observat un crater

Populația din cele două județe a fost informată prin mesaj despre posibilele pericole și a fost sfătuită să ia măsuri de protecție și adăpostire, dacă situația o impune.

"Păstrați-vă calmul! Adăpostiți-vă în beciuri sau adăposturi de protecție civilă. În lipsa unui astfel de adăpost, rămâneți în interiorul casei, departe de geamuri și pereți exteriori", se spune în mesajul de avertizare.

Durata alertei a fost estimată la 90 de minute.

Joi dimineață, în prima jumătate de oră după emiterea alertei, ISU Tulcea nu a consemnat apeluri din partea populației care să raporteze căderi de obiecte periculoase sau persoane rănite.

Ultima astfel de avertizare a fost emisă de autoritățile române la finele lunii septembrie, când Rusia a bombardat cu drone porturile Reni și Izmail.

Rusia a lansat, în noaptea de miercuri spre joi, un atac masiv cu zeci de drone și rachete în sudul Ucrainei

Rusia a lansat 42 de drone și 6 rachete asupra regiunilor sudice ale Ucrainei în cursul nopții de miercuri spre joi.

Apărarea antiaeriană a Kievului susține că a distrus 41 de drone, dar rachetele au ucis un civil, a anunțat armata ucraineană, potrivit Reuters.

"Apărarea antiaeriană a reușit să doboare 41 din cele 42 de drone de atac Shahed-136/131. Cele mai multe au fost doborâte în regiunea Odesa", au anunțat reprezentanții militari ai Kievului.

Potrivit armatei ucrainene, resturile dronelor doborâte au avariat mai multe clădiri din orașul Odesa. 11 civili, inclusiv trei copii, au fost răniți.

De asemenea, serviciile de urgență au anunțat că, în timpul unui atac cu rachete efectuat în timpul nopții în regiunea vecină Herson, o persoană a fost ucisă, iar o unitate medicală, o casă privată și un garaj au fost distruse.

×
Subiecte în articol: Tulcea Galați Reni Chilia Izmail Rusia ro-alert
Parteneri
Cutremur, în această dimineață, la graniță cu România!
x close