Antena 3 CNN Actualitate Salariu de 5.000 de euro pentru postul de casier | Țara din Europa unde se câștigă bine

Salariu de 5.000 de euro pentru postul de casier | Țara din Europa unde se câștigă bine

Pe fondul redresării economice din ultimii ani, numărul total al locurilor de muncă din UE a crescut și șomajul a scăzut. Angajatorii vin cu oferte de neratat pentru cei care sunt în căutarea unui loc de muncă.

Salariu de 5.000 de euro pentru postul de casier | Țara din Europa unde se câștigă bine
Sursa foto: pexels.com
de Roxana Mihăiescu    |    16 Ian 2024   •   18:09

Un raport al Băncii Mondiale arată că România a pierdut în ultimii 10-15 ani nu mai puțin de 20% din forța de muncă din cauza emigrației.

Românii sunt din ce în ce mai tentați de salariile atractive oferite de angajatorii europeni, motiv pentru care aleg să plece peste hotare pentru a avea un trai mai bun.

Unele țări din Europa oferă locuri de muncă bine plătite. Spre exemplu, în Elveția, un casier de supermarket câștigă aproape 5000 de euro pe lună, iar în Suedia, un muncitor necalificat este plătit cu 3000 de euro pe lună.

Citește și: La doar 21 de ani, o tânără câştigă 460.000 de lei, la un loc de muncă pe care nu îl vrea nimeni: ”Munca mea este considerată riscantă”

Suedia se află într-o continuă dezvoltare, iar piața muncii este dinamică, astfel că există o cerere mare de muncitori străini.

De exemplu, meseria de profesor este la mare căutare și este bine plătită. Un alt exemplu este domeniul ingineriei civil.

În Suedia, un inginer civil poate câștiga între 3.000 și 5.000 de euro pe lună. Cu toate acestea, cele mai mari salarii le au medicii, care câștigă între 3.500 și 7.000 de euro.

La polul opus, în Elveția,  Aldi Suisse, un  mare lanț de Supermarketuri, oferă salarii mai mari din acest an. 

Compania germană de comerț cu amănuntul la scară largă a anunțat că salariul va fi majorat la 4.700 de franci, aproximativ 4.970 de euro, cu o creștere de 1% în 2024, notează ziarulromânesc.de.

În România, lucrurile nu stau la fel din acest punct de vedere. Salariile sunt mult mai mici în țara noastră, astfel că un casier principal trezor, care lucrează la un celebru lanț de supermarketuri, primește în fiecare lună suma de 1.800 lei. La aceste venituri se mai adaugă tichete de masă în valoare de 400 lei.

 

×
Subiecte în articol: salariu casier
Parteneri
Mesaj RO-Alert în Slănic Prahova: ”Părăsiți zona!”
x close