Antena 3 CNN Actualitate Cu cât îl plăteşte statul pe medicul-erou Cătălin Denciu, care a sărit în foc să-şi salveze pacienţii de la ATI

Cu cât îl plăteşte statul pe medicul-erou Cătălin Denciu, care a sărit în foc să-şi salveze pacienţii de la ATI

Medicul-erou Cătălin Denciu, care a sărit în flăcări ca să-şi salveze bolnavii de la ATI în timpul incendiului din spital, a devenit cunoscut de o lume întreagă şi toată ţara se întreabă acum câţi bani câştiga doctorul.

Cu cât îl plăteşte statul pe medicul-erou Cătălin Denciu, care a sărit în foc să-şi salveze pacienţii de la ATI
de Georgiana Adam    |    18 Noi 2020   •   14:30

Un raport din martie, de la Spitalul Județean de Urgență din Piatra Neamț, arată că un medic primar de la secția ATI (cazul lui Ioan Cătălin Denciu) câștigă în jur de 7.000 lei brut, potrivit wowbiz.ro.

La aceşti bani, se adaugă și contravaloarea turelor, care poate dubla venitul de bază și chiar mai mult. 

Cu cât îl plătea statul pe doctorul-erou Cătălin Denciu

În luna martie, când a fost instaurată stare de urgenţă din cauza pandemiei COVID, au fost medici primari care au încasat chiar și peste 10.000 lei lunar brut doar din contravaloarea gărzilor

Cătălin Denciu, medicul-erou din incendiul produs la spitalul din Piatra Neamț, a suferit arsuri și a fost transportat duminică cu avionul în Belgia pentru tratament. El a suferit numeroase arsuri după ce a intrat în secția cuprinsă de flăcări, încercând să-i salveze pe pacienții intubați.

Dr. Denciu, trimis în Belgia la tratament

Doctorul, în vârstă de 48 de ani, are arsuri pe 75% din corp și suspiciune de arsuri de căi aeriene superioare, astfel că, dată fiind complexitatea acestui caz s-a decis transferul în străinătate. Medicul este căsătorit cu o doctoriţă şi au împreună doi copii.

În urma incendiului incendiului produs sâmbătă la secția ATI a Spitalului Județean din Piatra Neamț, 12 bolnavi de COVID intubaţi au murit. 

Medicul-erou Cătălin Denciu, care a sărit în foc să-şi salveze bolnavii de pe secţia ATI, va primi titlul de cetățean de onoare al orașului Piatra Neamț. 

Fiica unei victime din spitalul-torţă: Tata e desfigurat, a vrut să-şi scoată tubul de oxigen, să se salveze. Dar aparatura e topită pe el

Una dintre rudele victimelor arse în tragedia de la Piatra Neamţ este medic psiholog, antrenat astfel să facă faţă nenorocirilor şi să-i vindece pe alţii, însă pare că a cedat după ce a văzut sacii negri.

"N-am să scap prea repede de imaginea trupurilor carbonizate (...). Iar în sacii cei negri cu fermoar, acum eu pot să spun că am văzut toate persoanele un pic mai plinuțe. Adică n-au desfăcut fiecare pentru că cei mai slăbuți nu corespundeau descrierii pentru tata și n-avea rost.

Din ce am văzut, unul dintre ei n-are mâini. Adică e ars până la os, până la os…adică incredibil", a povestit psihologul Mihaela Irimia

×
Subiecte în articol: Cătălin Denciu salariu
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close