Antena 3 CNN Actualitate SALARIUL MINIM. Cât câștigă statul din noua majorare a salariului minim. Noua formulă de calcul

SALARIUL MINIM. Cât câștigă statul din noua majorare a salariului minim. Noua formulă de calcul

SALARIUL MINIM. Cât câștigă statul din noua majorare a salariului minim. Noua formulă de calcul
27 Noi 2019   •   10:58

SALARIUL MINIM. Salariul minim va creşte de anul viitor, cu peste 7 procente, adică cei 1,3 milioane de angajaţi plătiţi cu minim pe economie vor primi în plus, în mână, 83 de lei pe lună.

SALARIUL MINIM. Această majorare reiese din noua formula de calcul anunţată marți de Guvern. Aceasta ţine cont de inflaţie şi de cât de eficienţi sunt angajaţii la serviciu. În plus, se discută despre încă două variante, în care salariul minim să se mai modifice şi în funcţie de creşterea economică sau de şomaj, scrie stirileprotv.ro.

Citește și: SALARIUL MINIM. Câți bani primesc în plus angajații, începând cu anul 2020. Anunțul oficial al Guvernului Orban

SALARIUL MINIM. Noutatea este formula de calcul, care acum ţine cont de rata anuală a inflaţiei şi cât de productiv este la serviciu fiecare angajat.

SALARIUL MINIM. Aceasta este varianta de bază, care va fi aplicată cu certitudine anul viitor. Guvernul analizează şi alte două formule de calcul ale salariului minim - Una introduce şi un mecanism de corecţie pe baza creşterii economice şi cealaltă ia în calcul rata şomajului.

SALARIUL MINIM. Majorarea salariului minim în 2020 cu 7,2% ar urma să aducă venituri suplimentare la bugetul general consolidat de stat de peste 3 miliarde de lei, dintre care 2,6 miliarde de lei sub forma contribuțiilor sociale suplimentare încasate și alte aproape 440 de milioane de lei încasări în plus în contul impozitului pe venit, conform analizei asupra impactului majorării salariului minim făcută publică de către Guvernul României.

×
Subiecte în articol: salariul minim
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close