Antena 3 CNN Actualitate Salariul ministrului Sănătății la clinica privată din Sibiu, la care susține că operează gratis. Documente oficiale care intră în contradicție cu atribuțiile legale ale ministrului Victor Costache

Salariul ministrului Sănătății la clinica privată din Sibiu, la care susține că operează gratis. Documente oficiale care intră în contradicție cu atribuțiile legale ale ministrului Victor Costache

Ministrul Sănătății, Victor Costache, a încheiat un contract cu o clinică privată la trei zile după instalarea Guvernului Orban, medicul fiind angajat cu salariu pentru 10 ore pe săptămână, în timpul său liber de la Minister.

Salariul ministrului Sănătății la clinica privată din Sibiu, la care susține că operează gratis. Documente oficiale care intră în contradicție cu atribuțiile legale ale ministrului Victor Costache
Sursa foto: Foto: gov.ro/libertatea.ro
30 Ian 2020   •   08:53

Informația a fost dezvăluită de jurnaliștii de la Libertatea, care publică inclusiv contractul încheiat pe 7 noiembrie 2019, între ”„salariatul Costache Victor-Sebastian” și ”Angajator SC CLINICA POLISANO SRL”, pe un salariu de bază brut de 20.512 lei.

Citește și: Ministrul Sănătății susține că operează gratis, în timpul său liber, cu acordul ANI: „Timpul liber îmi aparţine şi sunt medic”

Despre acest scandal, ministrul Victor Costache a afirmat, la un post de televiziune, că operează gratis, în timpul său liber, dar în contract scrie: ”Salariul de bază lunar brut este de 20.512 lei”.

Contractul și actul adițional cu clinica Polisano Sibiu conțin obligații ale angajatului Costache, care intră în contradicție cu jurământul din Constituție și cu atribuțiile legale ale ministrului Costache. 

Citește și: Ministrul Victor Costache este medic la două spitale private

Dintre deciziile luate de ministrul cabinetului Orban, de la instalare și până azi, Libertatea a publicat deja unele prin care și-a favorizat angajatorul, respectându-și astfel contractul cu Polisano Sibiu, dar încălcându-și contractul cu cetățenii. 

Cu documente obținute din interiorul Ministerului Sănătății, Libertatea arată azi cum, pe 18 noiembrie 2019, ministrul Costache a introdus de la calculatorul său trei clinici private, printre care și Polisano Sibiu, în modificarea unor Ordine de ministru care stabileau finanțarea pe bani publici a Acțiunilor Prioritare ATI și Cardio.

 

×
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close