Ministrul Sănătății susține că operează gratis, în timpul său liber, cu acordul ANI: „Timpul liber îmi aparţine şi sunt medic”

de A.M.P    |    30 Ian 2020   •   08:17
Ministrul Sănătății susține că operează gratis, în timpul său liber, cu acordul ANI: „Timpul liber îmi aparţine şi sunt medic” Foto: gov.ro

Ministrul Sănătăţii, Victor Costache, a declarat că efectuează operaţii în timpul liber pentru că ANI i-a permis acest lucru, iar intervenţiile sunt efectuate gratuit.

Întrebat dacă este vorba de o relaţie comercială în ce priveşte operaţiile pe care le efectuează, ministrul a negat şi a răspuns afirmativ atunci când a fost întrebat dacă efectuează intervenţiile chirurgicale în mod gratuit.

Citește și: Ministrul Victor Costache este medic la două spitale private

"Timpul liber îmi aparţine şi sunt medic, fac o chirurgie complexă, şi sunt cazuri complexe - centrul din Sibiu este singurul centru din regiune. Toate intervenţiile sunt făcute la cerea pacienţilor, în timpul liber şi totul este foarte bine statuat de către ANI care mi-a permis acest lucru", a spus ministrul Sănătăţii, la un post de televiziune.

Citește și: Salariul ministrului Sănătății la clinica privată din Sibiu, la care susține că operează gratis. Documente oficiale care intră în contradicție cu atribuțiile legale ale ministrului Victor Costache

Ministrul a răspuns afirmativ atunci când a fost întrebat dacă ar fi dispus să opereze într-un spital public şi a menţionat că plănuise să intre în operaţie în urmă cu trei săptămâni la Spitalul "Marie Curie", însă nu a mai participat la operaţie deoarece a intervenit o şedinţă de guvern.

"Am ajutat acum trei săptămâni echipa de la 'Marie Curie', am trimis colegii mei, era plănuit să intru în operaţie, numai că a intervenit o şedinţă de guvern", a adăugat Costache. 


 

Sursă: Agerpres
Parteneri
x close