Antena 3 CNN Actualitate Samsarii de maşini second hand au păgubit statul cu 20 de milioane de euro

Samsarii de maşini second hand au păgubit statul cu 20 de milioane de euro

Poliţiştii au efectuat percheziţii în cursul zilei de miercuri, la mai multe grupări specializate în evaziune fiscală. Persoanele vizate ar fi samsari de maşini second hand. Prejudiciul din taxe neplătite se ridică la 20 de milioane de euro, iar 31 de mandate de aducere vor fi puse în aplicare.

Samsarii de maşini second hand au păgubit statul cu 20 de milioane de euro
de Andrei Grigore    |    17 Mar 2021   •   12:40

În dimineaţa zilei de miercuri, au fost efectuate 62 de percheziţii domiciliare, în municipiul București și în județele Ilfov, Bacău, Brașov, Călărași, Giurgiu, Ialomița și Vaslui, în cadrul a două dosare penale.

Poliţiştii din cadrul Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice, sub supravegherea procurorilor de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel București au efectuat cercetări în cazul a cinci grupări infracţionale specializate în infracțiuni de evaziune fiscală.

Prin intermediul membrilor săi sau prin interpuşi, grupările ar controla mai multe societăţi comerciale, ce desfăşoară activităţi în domeniul comerţului intracomunitar cu autovehicule rulate, se menţionează într-un comunicat al IGPR.

Persoanele bănuite ar fi achiziţionat autoturisme rulate din ţări europene precum Belgia, Olanda, Germania, Italia, Franța, Spania, pe care le-ar fi vândut, fără a înregistra veniturile în evidenţele contabile şi fără a declara operaţiunile efectuate. Astfel, bănuiţii s-ar fi sustras de la plata taxelor fiscale.

Prejudiciu de aproximativ 20 de milioane de euro

Potrivit datelor oferite de procurori, prejudiciul adus bugetului prin activitatea infracţională se ridică la 97.000.000 de lei, aproximativ 20 de milioane de euro.

Echipele participante la operaţiune sunt constituite din ofițeri și agenți de poliţie judiciară din cadrul I.G.P.R. - Direcţia de Investigare a Criminalității Economice, Direcția Generală de Poliție a Municipiului București, inspectoratele de poliție județene Ilfov, Bacău,  Brașov, Călărași, Giurgiu, Ialomița și Vaslui.
 

×
Subiecte în articol: samsari masini prejudiciu taxe milioane euro
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close