Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Alertă în Europa: Virusul Zika, transmis prin contact sexual, a fost depistat în Franţa

Alertă în Europa: Virusul Zika, transmis prin contact sexual, a fost depistat în Franţa

Alertă în Europa: Virusul Zika, transmis prin contact sexual, a fost depistat în Franţa
Sursa foto: Foto: Pixabay
02 Mar 2016   •   11:11

Zika este cel mai nou virus care dă bătăi de cap specialiştilor şi omoară zeci de oameni zilnic. Din păcate, încă nu a fost descoperit niciun fel de vaccin sau tratament împotriva bolii, care se manifestă cu stări de febră moderată, iritaţii şi ochi roşii.

Potrivit Noobz.ro, recent, a fost înregistrat primul caz de transmitere pe cale sexuală a virusului Zika în Europa. Ministrul Sănătăţii din Franţa, Marisol Touraine, a confirmat pentru Le Figaro informaţia potrivit căreia o femeie a fost infectată cu virusul Zika în urma unui contact sexual cu partenerul său, care s-a întors din Brazilia.

„Starea de sănătate a celor doi este bună, iar ambii vor rămâne sub supraveghere medicală”, declară surse apropiate problemei. „Femeia a căpătat virusul de la partenerul său de viaţă, care s-a întors din Brazilia”, precizează ministrul Touraine.Primul astfel de caz a fost

înregistrat în SUA, mai precis în Dallas, Texas. Autorităţile locale din zona respectivă au confirmat în februarie un caz de transmitere a virusului Zika prin contact sexual.



Citeşte mai departe.

×
Subiecte în articol: Zika virusul Zika Franta
Parteneri
Vremea de Paște și 1 mai. ANM anunță când se încălzește
x close