Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Alexandru Rafila, de Ziua Mondială a Sănătății: "Avem nevoie de investiții în spitale, ambulatorii, în cabinetele medicilor de familie"

Alexandru Rafila, de Ziua Mondială a Sănătății: "Avem nevoie de investiții în spitale, ambulatorii, în cabinetele medicilor de familie"

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, susține că deviza din acest an a Zilei Mondiale a Sănătății este Sănătate pentru toți. Pentru realizarea acestui lucru este nevoie, în opinia ministrului, de încrederea populației în sistemul de sănătate.

Alexandru Rafila, de Ziua Mondială a Sănătății: "Avem nevoie de investiții în spitale, ambulatorii, în cabinetele medicilor de familie"
Sursa foto: Facebook/ Ministerul Sanatatii
de Mia Lungu    |    07 Apr 2023   •   10:30

"La data de 7 aprilie marcăm Ziua Mondială a Sănătății! În acest an, 2023, deviza este: Sănătate pentru toți!", a transmis Alexandru Rafila.

"Ca să putem face acest lucru și în țara noastră, avem nevoie de câteva lucruri. În primul rând, avem nevoie de un personal medical suficient, bine pregătit care poate să răspundă într-un mod profesionist și empatic nevoilor pacienților.

Avem nevoie de investiții în sănătate, în spitale, în ambulatorii de specialitate, în cabinetele medicilor de familie. De asemenea, mai avem nevoie de ceva: avem nevoie de încrederea populației în sistemul de sănătate”, susține Alexandru Rafila.

Citește și: O nouă criză de medicamente. Pacienţii care au suferit un transplant sunt disperaţi

Mesajul ministrului Sănătății, prof. univ. dr. Alexandru Rafila, cu ocazia Zilei Mondiale a Sănătății: "La data de 7 aprilie marcăm Ziua Mondială a Sănătății! În acest an, 2023, deviza este: Sănătate pentru toți! Ca să putem face acest lucru și în țara noastră, avem nevoie de câteva lucruri. În primul rând, avem nevoie de un personal medical suficient, bine pregătit care poate să răspundă într-un mod profesionist și empatic nevoilor pacienților. Avem nevoie de investiții în sănătate, în spitale, în ambulatorii de specialitate, în cabinetele medicilor de familie. De asemenea, mai avem nevoie de ceva: avem nevoie de încrederea populației în sistemul de sănătate. Lucrăm la Ministerul Sănătății pentru a face aceste deziderate realitate și încercăm din toate puterile să ne facem datoria. Am început un proces la Ministerul Sănătății în anul 2022. Îl vom continua și vă asigur că în anii următori veți vedea rezultatele activității echipei de la Ministerul Sănătății dar cel mai important lucru este să vedeți rezultatele în teren atunci când solicitați servicii medicale, atunci când personalul medical răspunde necesităților dumneavoastră!"

Posted by Ministerul Sănătăţii - România on Thursday, 6 April 2023

Acesta spune că la nivelul ministerului se lucrează pentru a face aceste deziderate realitate.

"Am început un proces la Ministerul Sănătății în anul 2022. Îl vom continua și vă asigur că în anii următori veți vedea rezultatele activității echipei de la Ministerul Sănătății, dar cel mai important lucru este să vedeți rezultatele în teren atunci când solicitați servicii medicale, atunci când personalul medical răspunde necesităților dumneavoastră", a mai transmis ministrul.

×
Parteneri
Stare de alertă în Cluj-Napoca, după ce o stradă principală s-a surpat
x close