Antena 3 CNN Actualitate Sănătate O nouă criză de medicamente. Pacienţii care au suferit un transplant sunt disperaţi

O nouă criză de medicamente. Pacienţii care au suferit un transplant sunt disperaţi

Pacienţii români care au suferit un transplant se confruntă cu o nouă criză de medicamente. Mai exact, predeşedinte Asociaţiei Transplantatorilor susţine că în farmacii nu se mai găsesc pastile esenţiale necesare după intervenţiile de acest tip. Disperati, oamenii au ajuns sa se imprumute intre ei.

de Ştefan Petrică    |    03 Apr 2023   •   11:20

Situaţia medicamentelor este critică, mai ales în ultimele şase luni. Pacienţii care au suferit un transplant nu mai găsesc medicamentele esențiale de care au nevoie.

Este vorba de medicamentele care sunt necesare, sunt vitale pentru buna funcționare, dar și pentru întreținerea grefei. 

Nu se mai găsesc aceste medicamente, iar pacienții au ajuns să se împrumute între ei, însă lucrul acesta se întâmplă tot mai rar și asta pentru că în momentul în care își împrumută medicamentele între ei, cel care a împrumutat nu mai are de unde să dea înapoi medicamentele.

Astăzi, la Ministerul Sănătății va exista și o întâlnire cu reprezentanții bolnavilor, cei care au avut nevoie de un transplant în ultima perioadă și ministrul sănătății, pentru a vedea ce este de făcut.

Citeşte şiMinistrul Sănătăţii intervine în criza medicamentelor: "Nu este o problemă specific românească"

De asemenea, președintele transplantatorilor din România spune că există o soluție:  medicamentele care sunt în țara noastră nu ar mai trebui să fie date spre export.

×
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close