Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Un aliment consumat zilnic de mulți români, bombă cu ceas pentru sănătate. Medic: "Este o combinaţie letală"

Un aliment consumat zilnic de mulți români, bombă cu ceas pentru sănătate. Medic: "Este o combinaţie letală"

Mulți români consumă zilnic un anumit produs alimentar, fiind o variantă ieftină și gustoasă pentru masa de dimineață. Cu toate acestea, medicii trag un semnal de alarmă și ne spun cât de periculos este, de fapt, pentru sănătate.

Un aliment consumat zilnic de mulți români, bombă cu ceas pentru sănătate. Medic: "Este o combinaţie letală"
Sursa foto: Profimedia
de Redacția Antena 3 CNN    |    11 Apr 2024   •   14:00

De multe ori, mai ales când ne începem dimineața pe fugă, covrigul găsit la orice colț de stradă ține locul micului dejun.

Deși sunt gustoși, sățioși și ne salvează de grija mesei de dimineață, medicii trag un semnal de alarmă în privința covrigilor consumați în exces.

În realitate, covrigii au un conținut bogat de margarină, sare, zahăr și potențiatori de gust, afectându-ne considerabil sănătatea.

"Covrigul nu este o variată sănătoasă. Un covrig conține aproximativ 300 de calorii, iar din punct de vedere nutrițional, este nul.

Conținutul de făină, margarină, ulei, zahăr, sare și potențiatori de gust îl fac să fie chiar toxic pentru sănătate, iar o cantitate în exces poate, în viitor, să ne dea multe probleme metabolice.

Covrigii creează dependenţă. Această dependență vine de la conținutul de făină, zahăr și sare. Este o combinaţie letală, i-aș putea spune, care dăunează grav pentru sănătate", a spus medicul Oana Ciuhureanu, într-o ediție trecută a emisiunii Sfat de Sănătate.

Medicul a subliniat că un singur covrig este echivalentul a trei felii de pâine, cei umpluți cu ciocolată, stafide sau mezeluri fiind și mai periculoși.

"Trebuie să ţinem cont că aceşti covrigi sunt toxici și periculoși, din cauza compoziției de gluten și amidon, iar dacă sunt consumați calzi, ei devin un pericol pentru mucoasa gastrică.

De aceea, să-i consumăm reci, dacă tot optăm pentru ei", a mai adăugat medicul.

Este bine să preparăm covrigii acasă, cu ingrediente de calitate. Totuși, nici în acest caz nu ar trebui să fie consumați în exces.

×
Subiecte în articol: covrigi pericol sanatate
Parteneri
Incendiu puternic în București! Degajări mari de fum, după ce o hală a luat foc | S-a transmis mesaj RO-Alert: "Evitați zona!"
x close