Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Alimentele care ne distrug sănătatea. Topul bombelor calorice pe care le consumă românii

Alimentele care ne distrug sănătatea. Topul bombelor calorice pe care le consumă românii

Alimentele care ne distrug sănătatea. Topul bombelor calorice pe care le consumă românii
Sursa foto: Foto: freeimages.com
08 Ian 2016   •   10:34

Specialiştii avertizează că putem să ne distrugem sănătatea dacă alegem să consumăm anumite alimente care sunt total nesănătoase, deşi foarte gustoase.

Mezelurile după care tânjeam cu toţii în comunism şi pe care acum le găsim la tot pasul sunt printre cele mai nocive produse alimentare. Medicii spun că ar trebui să renunţăm de tot la ele, dar dacă nu este posibil măcar să le consumăm cu moderaţie, scrie adevarul.ro.

Nici conservele de piaţă de la cele din carne, pateuri sau chiar peşte nu sunt deloc naturale. „Tot ce este la conservă este procesat, conţine conservanţi ca să ţină cât mai mult. Chiar dacă au un gus bun nu sunt benefice pentru sănătate deoare au foarte multe E-uri. Nimic din ceea ce este conservat nu este natural. Putem gusta din ele, dar nu trebuie să le consumăm regulat. Pe lângă faptul că ne îngraşă, pot în timp să ne afecteze ficatul. Pateurile sunt printre cele mai vândute conserve de pe piaţă şi toţi le mâncăm. Ne putem face însă în casă un pateu delicios din ficat care nu are E-uri“, mai spune medicul.

Citiți mai mult pe adevarul.ro.

×
Subiecte în articol: alimente
Parteneri
Daniel Baciu anunță o schimbare majoră pentru toți pensionari
x close