Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Anunț important de la Ministerul Sănătății. Toţi bebeluşii născuţi în spitalele de stat din România vor beneficia de acest control gratuit!

Anunț important de la Ministerul Sănătății. Toţi bebeluşii născuţi în spitalele de stat din România vor beneficia de acest control gratuit!

Anunț important de la Ministerul Sănătății. Toţi bebeluşii născuţi în spitalele de stat din România vor beneficia de acest control gratuit!
Sursa foto: Foto: pixabay.com
de S.T.    |    17 Dec 2018   •   21:55

Copiii născuţi în maternităţile de stat din România beneficiază de control auditiv gratuit, realizat cu aparatură medicală modernă începând din luna decembrie, Ministerul Sănătăţii extinzând programul de screening auditiv la nivel naţional.

„Prin acest program de screening se poate depista hipoacuzia la copii încă din prima lună de viaţă, astfel încât să se poată lua măsuri, copilaşii să poată fi trataţi. Am început în luna octombrie, când, după rectificarea bugetară, programul a fost deblocat. Ministerul Sănătăţii a alocat 2.550.000 de lei pentru acest program. Până în luna octombrie, screeningul se făcea la 17 unităţi, 17 maternităţi din ţară. Acum acest program de screening este aplicat în 186 de maternităţi, Ministerul Sănătăţii dotând aceste maternităţi cu 286 de aparate. Este un mare pas înainte, e o normalitate. (...) Deja sunt testaţi bebeluşii, deja lucrurile merg în toate maternităţile din ţară”, a declarat luni ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, la Maternitatea Bucur, unde a fost lansat programul de screening neonatal.

Ministerul Sănătăţii a alocat pentru acest program un buget de 2.550.000 lei.

×
Subiecte în articol: Ministrul Sanatatii Sorina Pintea spitale
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close