Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Aspirina, ibuprofenul și alte medicamente pentru ameliorarea durerii pot înrăutăți de fapt problemele

Aspirina, ibuprofenul și alte medicamente pentru ameliorarea durerii pot înrăutăți de fapt problemele

Folosirea aspirinei și ibuprofenului ca analgezice ar putea fi complet inutile, sugerează un studiu.

Aspirina, ibuprofenul și alte medicamente pentru ameliorarea durerii pot înrăutăți de fapt problemele
Sursa foto: Pexels
de Alexandra Ionescu    |    11 Mai 2022   •   22:52

Experții au avertizat că medicamentele ieftine pot lăsa pacienții în agonie pentru mai mult timp.

Descoperirile pun sub semnul întrebării practica convențională de tratare a durerii cu medicamente antiinflamatoare, luate de milioane de oameni din întreaga lume.

Studiul a constatat că medicamentele antiinflamatoare blochează funcționarea unui tip de celule sanguine. Prin oprirea acestei inflamații dureroase inițiale, durata durerii a crescut de zece ori.

Durerea cronică continuă a alimentat o creștere a dependenței de analgezice în Marea Britanie și SUA. Autorii au spus că descoperirea ar putea avea implicații pentru tratamentul inițial al durerilor.

Oamenii de știință au descoperit că blocarea neutrofilelor, din tipul globulelor albe care provoacă inflamație ca parte a țesuturilor de vindecare, a prelungit de fapt durata durerii în studiile pe șoareci.

Experții au fost inspirați să execute experimentul după ce au descoperit diferențe în probele genetice prelevate de la persoane care sufereau de dureri de spate în curs de desfășurare.

Majoritatea șoarecilor pe care s-au efectuat testele au încetat să mai simtă durere în două luni.

Dar rozătoarele tratate cu medicamente antiinflamatoare au avut dureri de două ori mai lungi, în medie, iar unele suferă de durere de 10 ori mai mult decât grupul de control.

Replicarea experimentului cu analgezice care nu vizează inflamația, cum ar fi paracetamolul (acetaminofenul), nu a produs același răspuns extins la durere.

Acest lucru a sugerat că inflamația a jucat un rol în vindecarea leziunilor și în rezolvarea durerii, au spus autorii, potrivit The Daily Mail.

Descoperirile au fost susținute de o analiză separată a 500.000 de persoane, care a arătat că cei care iau medicamente antiinflamatoare pentru a-și trata durerea aveau mai multe șanse de a avea dureri doi până la 10 ani mai târziu.

Durerea cronică continuă a fost acuzată că a alimentat o criză de dependență de analgezice atât în ​​Marea Britanie, cât și în SUA.

Un studiu de la London School of Economics publicat în februarie a constatat că spitalizările pentru supradoze de opioide în Anglia au crescut cu 50% într-un deceniu.

Experții au avertizat, de asemenea, că utilizarea analgezicelor eliberate pe bază de rețetă este probabil în creștere, deoarece milioane de pacienți suferă în timp ce sunt blocați pe liste de așteptare record pentru intervenții chirurgicale.

În SUA, criza dependenței de opioide a dus la 600.000 de decese din cauza supradozelor din 1999.

Aproximativ 5 milioane de oameni pe an în Anglia primesc opioide eliberate pe bază de rețetă, iar peste jumătate de milion de oameni le-au luat timp de cel puțin trei ani, potrivit unui raport guvernamental din 2019.
 

×
Subiecte în articol: aspirina ibuprofen durere analgezice
Parteneri
Guvernul a rămas fără bani pentru plata unor salarii
x close