Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Avertisment de la OMS: Cazurile de coronavirus din afara Chinei ar putea fi „vârful aisbergului”

Avertisment de la OMS: Cazurile de coronavirus din afara Chinei ar putea fi „vârful aisbergului”

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a atras atenţia că numărul de cazuri din afara Chinei ar putea fi doar „vârful aisbergului”, informează Reuters.

Avertisment de la OMS: Cazurile de coronavirus din afara Chinei ar putea fi „vârful aisbergului”
Sursa foto: Foto: Pixabay.com
de S.T.    |    10 Feb 2020   •   17:41

Bilanţul deceselor în urma epidemiei a crescut duminică la 908, majoritatea în China continentală (cu excepţia a două), după ce au fost înregistrate alte 97 de decese - cel mai mare număr într-o singură zi de la izbucnirea epidemiei detectată în oraşul chinez Wuhan în luna decembrie.

În China continentală, au fost confirmate duminică 3.062 de noi infecţii, numărul total ajungând la 40.171, conform Comisia Naţională de Sănătate.

Citiți și: Atenţionare de la Institutul Matei Balş: Coronavirusul va ajunge în România

Directorul OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a declarat însă că au existat „cazuri îngrijorătoare” de transmitere de la om la om între persoane care nu au călătorit în China.

„Depistarea unui număr mic de cazuri poate indica o transmitere pe scară largă în alte ţări; pe scurt, este posibil să vedem vârful aisbergului”, a spus el la Geneva.

O echipă de experţi ai OMS se îndreaptă spre Beijing, notează Reuters.

Virusul s-a răspândit în cel puţin 27 de ţări şi teritorii.

Citiți și:

Ziua în care coronavirusul a făcut cele mai multe victime

×
Parteneri
Pensia pe care o va avea Klaus Iohannis după 42 de ani de muncă
x close