Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Beneficiile călătoriilor pentru creier | Prof. Dr. Constantin Dulcan: "Este ca și cum ai obține un neuron în plus"

Beneficiile călătoriilor pentru creier | Prof. Dr. Constantin Dulcan: "Este ca și cum ai obține un neuron în plus"

Prof. Dr. Constantin Dulcan a vorbit despre cât de importante sunt călătoriile pentru sănătatea creierului și cum îl păstrăm activ în permanență.

de Redacția Antena 3 CNN    |    16 Sep 2023   •   22:32

"Oamenilor, mai ales după ce se pensionează, li se recomandă călătoriile tocmai pentru a întreține activitatea creierului. O călătorie oferă întotdeauna lucruri noi.  Asta obligă creierul să facă noi conexiuni și este extrem de important.", a declarat Constantin Dulcan, medic neurolog și profesor universitar, la Antena 3 CNN.

"Avem acum dovezi oferite din laborator care demonstrează cert o diversificare a informațiilor pentru un creier. Asta înseamnă pur și simplu că noi câștigăm neuroni. Experiența e foarte interesantă.

S-a făcut o cercetare pe doi șoricei. Unul a fost lăsat să trăiască în habitatul său natural, iar altul a fost expus la instrumente noi de joacă, adică i s-a creat un mediu  propice distracțiilor.

Citește și: Cel mai important aliment pentru creier! Prof. dr. Vlad Ciurea: "Nu uitați să consumați asta!"

După șase luni, s-a dovedit că numărul neuronilor a crescut de patru ori la șoricelul care a fost expus la experiențe noi. Monotonia înseamnă până la urmă o involuție sau evoluție lentă, evident, vârsta are efectele ei. Noutatea este extrem de importantă pentru creier ", a mai spus Dr. Dulcan.

Conform profesorului universitar, fiecare călătorie nouă creează o conexiune nouă. Este ca și cum ai obține în plus un neuron. 

×
Parteneri
Dr. Voichiţa Lăzureanu dezvăluie alimentele care ne pot trimite la spital de sărbători
x close