Antena 3 CNN Life Cel mai important aliment pentru creier! Prof. dr. Vlad Ciurea: "Înainte să înșir o întreagă listă cu alimente și nutrienți, nu uitați să consumați asta!"

Cel mai important aliment pentru creier! Prof. dr. Vlad Ciurea: "Înainte să înșir o întreagă listă cu alimente și nutrienți, nu uitați să consumați asta!"

Prof. Dr. Vlad Ciurea a explicat care este cel mai important aliment pentru sănătatea creierului: "Când nu este consumat, apar problemele!".

Cel mai important aliment pentru creier! Prof. dr. Vlad Ciurea: "Înainte să înșir o întreagă listă cu alimente și nutrienți, nu uitați să consumați asta!"
Sursa foto: Antena 3 CNN / Sfat de sănătate
de Laura Dinu    |    08 Sep 2023   •   08:00

"Am primit de multe ori întrebarea: Ce îmi recomandați, domnule doctor, pentru a-mi menține creierul sănătos?

Înainte să înșir o întreagă listă cu alimente și nutrienți care nu ar trebui să lipsească din dieta noastră, mereu precizez: în primul rând este important să ne hidratăm corespunzător.

Creierul uman conține 78% apă, deci are o cantitate foarte mare de apă în el. Așa spun toate datele obținute din literatura de specialitate.

În practică, dacă vedem o persoană mai în vârstă care face un RMN, ne grăbim să punem diagnostic: Aaaa, atrofie cerebrală! Nu! Persoanele în vârstă sunt persoane care se hidratează foarte puțin, nu vor să bea apă și atunci apare acea deshidratare a encefalului, care se vede pe RMN.

Deci trebuie să bem apă, indiferent de vârstă, pentru că ne menține cât mai tineri", a explicat prof.dr. Vlad Ciurea pe o rețea socială.

Am primit de multe ori întrebarea: „Ce îmi recomandați, domnule doctor, pentru a-mi menține creierul sănătos?” Înainte...

Publicată de Prof Univ Dr Alexandru Vlad Ciurea pe Marţi, 29 august 2023

×
Subiecte în articol: Dr. Vlad Ciurea apa
Parteneri
Stradă surpată şi în Cluj-Napoca Traficul este restricționat
x close