Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Anunţ important făcut de ministrul Sănătăţii: „Pacienţii cu transplant pulmonar vor putea continua tratamentul la Viena”

Anunţ important făcut de ministrul Sănătăţii: „Pacienţii cu transplant pulmonar vor putea continua tratamentul la Viena”

Anunţ important făcut de ministrul Sănătăţii: „Pacienţii cu transplant pulmonar vor putea continua tratamentul la Viena”
Sursa foto: Foto: freeimages.com
de S.T.    |    25 Mar 2017   •   10:59

Ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, a anunţat, vineri, că a trimis scrisori către omologul său austriac, către managerul Spitalului AKH şi către Consiliul Municipal din Viena, prin care a cerut sprijin pentru ca bolnavii cu transplant de plămân să poată fi trataţi în continuare în clinica unde au fost operaţi, dar şi pentru deblocarea situaţiei privind transplantul.

Bodog a spus că a primit asigurări că pacienţii cu transplant pulmonar vor putea continua tratamentul la Viena.

„Astăzi (vineri, n.r.) am trimis scrisori către ministrul austriac al Sănătăţii, Consiliul Municipal din Viena şi directorul Spitalului AKH prin care a am rugat să li se permită pacienţilor români care au făcut transplant în respectiva clinică să continue tratamentul postoperator. Am avut discuţii cu profesorul Klepetko (şeful Programului de Transplant Pulmonar de la clinica universitară AKH din Viena, n.r.)  mi-a sugerat un anume orar şi scadenţar pentru a debloca situaţia. L-am contactat şi pe preşedintele Eurotransplant. M-a asigurat că va prelungi scrisoarea de intenţie între România şi Eurotransplant”, a spus Bodog.

„Vom reglementa modul în care pacienţii au acces la tratament, nu oprim accesul la tratament al pacienţilor la Viena”, a precizat Florian Bodog.

×
Parteneri
Vremea se încălzeşte în toată ţara. ANM, prognoza meteo actualizată
x close