Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Bolnavii de cancer din Sibiu riscă să rămână fără medicamente

Bolnavii de cancer din Sibiu riscă să rămână fără medicamente

Bolnavii de cancer din Sibiu riscă să rămână fără medicamente
05 Aug 2015   •   17:39

Pacienţii bolnavi de cancer pot fi puşi în situaţia de a nu mai avea acces la medi­camentele care le pot salva viaţa. Coordonatorul Progra­mului Naţional de Oncologie din Sibiu, dr. Valeria Văleanu şi-a dat demisia din această funcţie, scrie tribuna.ro.

Ea era singura care putea semna pentru dosarul prin care se cereau medica­mente la Casa Naţională de Sănătate. Managerul gene­ral al Spitalului Clinic Jude­ţean de Urgenţă Sibiu, Vasile Spinean, recunoaşte că este o criză din acest punct de vedere, pentru că nu are cine să semneze în locul coordo­natorului, însă speră să poată rezolva situaţia până la finalul acestei săptămâni.

Primele consecinţe ale an­chetelor pornite de procu­rorii DNA la adresa medicilor care ar fi prescris medica­mente oncologice scumpe pen­tru care ar fi fost recom­pensaţi cu excursii mascate sub forma unor congrese au apărut la Sibiu. În lipsa medi­cului care coordonează Pro­gramul Naţional de Onco­logie, nimeni nu poate sem­na pentru ca aceste medica­mente să fie cerute Casei Naţionale. „Doamna doctor şi-a dat demisia din funcţia de medic coordonator al pro­gramului naţional. Trebuie să găsim o soluţie. Este în atenţia noastră să găsim un medic oncolog care să îşi asume această răspundere. Până în momentul de faţă nu am găsit”, a declarat mana­gerul Spitalului Clinic Jude­ţean de Urgenţă Sibiu, Vasile Spinean.

Mai multe, pe tribuna.ro.

×
Subiecte în articol: cancer bolnavi de cancer
Parteneri
Răsturnare de situaţie în ultimul sondaj CURS pentru PMB
x close