Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Când devine mustul periculos pentru sănătate. Este contraindicat unor categorii de persoane

Când devine mustul periculos pentru sănătate. Este contraindicat unor categorii de persoane

Obținut din presarea strugurilor proaspăt culeși, mustul este o băutură apreciată de români, ce poate aduce numeroase beneficii organismului. Atenție însă, consumul de must nu este recomandat tuturor!

Când devine mustul periculos pentru sănătate. Este contraindicat unor categorii de persoane
Sursa foto: Hepta/ Abaca Press / AA
de Redacția Antena 3 CNN    |    18 Sep 2022   •   08:00

Mustul este extrem de bogată în vitaminele A, B1, B2 și C, potasiu, magneziu, și are un efect extrem de revigorant, ajutând la detoxifierea organismului şi la stimularea imunităţii, potrivit cetipicagreu.ro.

Există, însă, și efecte negative ale consumului de must:

  1. Nu este recomandat persoanelor cu probleme de greutate. Consumat în cantități mari, mustul îngrașă, întrucât are un conținut mare de zahar și este foarte bogat din punct de vedere caloric. Se consideră că un pahar mic de must este echivalentul unui kilogram de struguri.
  2. Nu este indicat diabeticilor. Pentru că are foarte mult zahăr în compoziție, aproximativ 280 grame/litru, mustul este contraindicat diabeticilor sau celor curezistență la insulină.
  3. Contraindicat femeilor însărcinate și copiilor cu imunitate scăzută. În majoritatea situațiilor, mustul este obținut din struguri nespălați. Prin urmare, această băutură ar trebui consumată cu moderație de cătrefemeile însărcinateși interzise micuților cu un sistem imunitar deficitar.
  4. Interzis șoferilor. Cu cât trec zilele, cu atât concentrația de alcool din must crește. Dacă în prima zi după ce a fost stors din struguri, mustul nu conține deloc alcool sau cel mult 1%, după 3-4 zile fermentează, prinde un gust ușor acrișor, iar gradul de alcoolemie ajunge chiar și la 4%.

Și mare atenție! Consumul în exces duce la episoade diareice. Mustul este cunoscut pentru proprietățile sale laxative.

×
Subiecte în articol: must sănătate
Parteneri
Zeci de tornade impresionante au lovit centrul Statelor Unite
x close