Antena 3 Actualitate Sănătate Ce rişti dacă porţi ochelari de soare fără protecţie UV

Ce rişti dacă porţi ochelari de soare fără protecţie UV

25 Sep 2017   •   15:00
Ce rişti dacă porţi ochelari de soare fără protecţie UV
Sursa foto: Foto: pixabay.com

Dacă folosești ochelari de soare care nu au protecţie pentru radiaţia ultravioletă, o lentilă care este închisă la culoare scade capacitatea irisului de a se contracta și, în acest caz, faci mai rău decât dacă nu folosești deloc ochelari, potrivit unica.md.

„Dacă sunt folosiţi ochelari de soare care nu au protecţie pentru radiaţia ultravioletă, o lentilă care este închisă la culoare, scade capacitatea irisului de a se strange. Deci în niciun caz nu trebuie folosiţi ochelari care n-au protecţie pentru ultravioletele A şi B, pentru că fac mai prost decât dacă nu foloseşti deloc”, spune dr. Mihaela Simion, medic primar oftalmolog.

Ochelarii de soare recomandanţi sunt cei de dimensiuni mai mari, cu braţe groase, cu protectie pentru ultravioletele A şi B. În plus, ideal ar fi să aibă lentile polarizante. Acestea elimină orice fel de reflexie a luminii. Devin obligatorii dacă aveţi ochi albaştri sau verzi.

 

 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close