Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Numărul alergiilor crește în ritm alarmant. Care sunt factorii nocivi ce atacă sistemul imunitar

Numărul alergiilor crește în ritm alarmant. Care sunt factorii nocivi ce atacă sistemul imunitar

În ultima perioadă, numărul persoanelor care se plâng de alergii a crescut foarte mult. Toți cei care se confruntă măcar cu un tip de alergie duc o viață mai grea din cauza simptomelor chinuitoare.

Numărul alergiilor crește în ritm alarmant. Care sunt factorii nocivi ce atacă sistemul imunitar
Sursa foto: pexels.com
de Redacția Antena 3 CNN    |    04 Iul 2023   •   09:40

Un studiu realizat de Universitatea Stanford arată că industrializarea, schimbarea dietelor, utilizarea excesivă a antibioticelor, încălzirea globală, inundațiile crescute și incendiile de vegetație exacerbează toate dificultățile cu care se confruntă sistemul nostru imunitar pe măsură ce este expus la tot mai mulți factori nocivi. 

Oamenii pot dezvolta alergii inclusiv la animalele de companie. Sistemele imunitare luptă să țină pasul cu schimbările din ultimii 200 de ani.

O problemă cheie în tratarea mai eficientă sau chiar prevenirea alergiilor este faptul că specialiştii nu au încă o explicaţie pentru modul în care sistemul imunitar învaţă să tolereze toţi factorii cu care intră în contact, se arată în studiu.

De asemenea, în secolul trecut, alergiile au fost o afecţiune în mare parte ignorată, cu extrem de puţine fonduri alocate cercetării acesteia, în ciuda numărului tot mai mare de suferinzi din SUA și Europa. În 1980, arată studiul Stanford, existau doar aproximativ 40 de cercetători specializați în alergii.

Citește și: Alimentul care hidratează la fel de bine ca apa. DSP Iaşi: "O doză are acelaşi efect ca și un pahar cu apă"

Conform The Guardian, studiile din prezent arată cum traiul în apropierea drumurilor principale și a stațiilor de autobuz în copilărie poate duce la un risc mult mai mare de apariție a alergiilor respiratorii și astmului.

Contrar recomandărilor din trecut, expunerea timpurie la anumite microorganisme, precum bacteriile “bune” din praful de la ţară, poate avea un efect preventiv în unele cazuri, explică specialiștii. În mod asemănător, pe baza unor studii recente, se recomandă oferirea unor cantități mici de alergeni, precum alune și soia sugarilor. 

×
Subiecte în articol: alergii sistem imunitar
Parteneri
Mărturia exclusivă a celui care l-a dus pe Prințul Paul în Malta
x close