Antena 3 CNN Actualitate Sănătate ORA DE VARĂ. Cum să ne pregătim pentru ora de vară 

ORA DE VARĂ. Cum să ne pregătim pentru ora de vară 

ORA DE VARĂ. Cum să ne pregătim pentru ora de vară 
15 Mar 2018   •   16:46

ORA DE VARĂ. În curând, vom trece la ora de vară, iar chiar dacă este vorba doar de o oră de somn pierdută, ne puteam simți obosiți pentru câteva zile, până ne adaptăm la noul orar. Iată câteva sfaturi date de specialiști pentru CNN, prin care putem face această tranziție una mai ușoară: ORA DE VARĂ.
  
Nu mânca chiar înainte de somn!

Renunță la telefon, și alte ecrane, înainte de a te pune în pat. Lumina albastră de la electronice poate afecta somnul  și te poate ține treaz mai multă vreme.  

Pregătește-ți camera de somn: alege o saltea comfortabilă, perne si așternuturi curate,și fă întuneric. Încearcă să asociezi camera doar cu somnul și nu cu alte activități. 

Fă-ți o rutină înainte de culcare și încearcă să respecți un program. Meditează, fă stretching și găsește moduri relaxante de a te pregăti de culcare.

Ține o bucată de hârtie lângă pat și scrie toate grijile pe care le ai înainte de a te pune la somn. 
  
Specialiștii îndeamnă oamenii să respecte un program sanătos de somn și declară, legat de ora de vară: „70 de țări schimbă ceasul pe oră de vară, deci milioane de oameni sunt afectați de o lipsă de somn în această perioadă. Lucrăm și trăim într-o cultură care încearcă să comprime multă activitate, într-un timp foarte scurt. Din această cauză, totul în viața noastră are de suferit. Întodeauna le spun studenților mei că somnul face totul mai simplu: muncă, viață personală, sănătatea și relațiile pe care le ai”.

Sursă: CNN

×
Subiecte în articol: consecinte ora de vara
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close