Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Cum să scapi ușor de migrene  

Cum să scapi ușor de migrene  

Cum să scapi ușor de migrene  
19 Mar 2018   •   15:55

Una din șapte persoane suferă de migrene, dar cu toate acestea afecțiune rămâne greu de înțeles, cu doar câteva tratamente cu adevărat eficiente disponibile. Iată șapte feluri care te pot ajuta să scapi de aceste dureri neplăcute: 

1. Monotorizează factorii declanșatori: migrenele pot fi declanșate de multe lucruri, pornind de la anumite mâncăruri, până la mirosuri. Ține un jurnal pentru a descoperi ce îți declanșează durerile. Cele mai comune cauze sunt: anumite cărnuri precum bacon-ul și salamul, vinul roșu, brânza învechită, peștele afumat, produsele de patiserie, alcoolul, stresul, sunetele și luminile puternice, fumatul.

2. Ia medicamente, dar nu prea multe: pentru migrenele ușoare, medicamentele fără prescripție precrum nurofenul sau aspirina pot ajuta, iar pentru cazurile mai severe este de cele mai multe ori nevoie de o prescripție. Cu toate acestea, nu este bine să iei mai mult de trei zile pe săptămână, deoarece îți poți înrăutăți starea din cauza utilizării excesive, care la rândul ei poate cauza dureri puternice de cap. 

3. Încearcă o rutină: atunci când suferi de migrene, corpul tău este sensibil la orice schimbare, de la schimbările externe, precum zgomotele puternice, până la cele interne, cum ar fi schimbările hormonale. Dacă ai un program consistent, migrenele vor fi reduse. 

4. Suplimentele alimentare: Studiile au arătat că vitaminele B12, magneziul și coenzimă Q10 reduc și chiar previn migrenele. Totuși, înainte de a lua suplimente alimentare este bine să îți consulți doctorul. 

5. Exercițiul fizic: Studiile arată că un exercițiu fizic moderat, precum jogging-ul, aerobicul sau înotatul de trei ori pe săptamână pot scădea din severitatea migrenelor. Sportul ajută corpul să producă endorfine, care este medicamentul natural al corpului împotriva durerii.  

6. Renunță la cofeină: Cofeina este unul dintre cele mai comune cauze ale migrenelor, în special când este consumată în cantități mai mari decât ar trebui. Experții sugerează să limitezi conumul de cofeină la 200 mg pe zi, ceea ce înseamnă o ceașca medie de cafea. 

7. Fii deschis să încerci medicametele noi apărute: în următorii ani, o nouă categorie de medicamente create pentru a trata migrenele va fi disponibilă pe piață. Acestea vor fi administrate lunar printr-o injecție și vor reduce nivelul de proteine din corp care este mai mare la cei care suferă de această afecțiune.  

Sursă: The Guardian  
  

×
Subiecte în articol: migrene solutii
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close