Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Doctorii Vlad Ciurea și Constantin Dulcan, dezvăluiri despre provocările meseriei de medic: "Noi nu trebuie să salvam propriul orgoliu, ci viața unui om"

Doctorii Vlad Ciurea și Constantin Dulcan, dezvăluiri despre provocările meseriei de medic: "Noi nu trebuie să salvam propriul orgoliu, ci viața unui om"

Doctorii Constantin Dulcan și Vlad Ciurea au vorbit la Antena 3 CNN despre sacrificiile pe care trebuie să le facă un medic pentru a beneficia de un concediu.

de Redacția Antena 3 CNN    |    16 Sep 2023   •   23:09

"Când eram șef de clinică, nu am făcut concediu complet. Nu cred că e bine, dar ai o responsabilitate și Dumnezeu știe foarte bine.Oamenii își pun speranța și sănătatea în mâinile tale. Nu poți să fii indiferent în clipa când ai responsabilitate vieții unor oameni. Rebutul nostru nu este lemn, oțel, ci este viață, este suflet, este sentiment, este o întreagă lume, un univers întreg care aparțin acelui om. Cu alte cuvinte, te obligă să fim mai tot timpul acolo.

Nu doar responsabilitatea și conștiința faptului că trebuie să faci lucrurile hiper exacte. Aud și eu ca toată lumea că se întâmplă unele erori, și tare rău îmi pare pentru că se discută destul de nefavorabil despre tagma noastră, a medicilor și poate că aceste lucruri le-am putea evita.

Nu este simplu, eu totdeauna am spus următorul lucru: avem un caz deosebit, facem consult cu toți să semnăm toți, pentru că noi nu trebuie să salvăm propriul orgoliu, ci viața unui om. Și așa am procedat tot timpul. Îi mulțumesc lui Dumnezeu că după 50 de ani de medicină, n-am avut reclamații în acest sens", a declarat medicul Constantin Dulcan. 

Citește și: Beneficiile călătoriilor pentru creier | Prof. Dr. Constantin Dulcan: "Este ca și cum ai obține un neuron în plus"

De aceeași opinie este și medicul Vlad Ciurea, care declară: "Nu e niciun fel de supărare, de scădere de mândrie, de capacitate, să întrebi un coleg sau să dai telefon să mă consult și să schimb de informații și cu profesori din țară și cu profesori din străinătate în cazul în care sunt confruntat cu cazuri foarte grele, foarte grave.

Nu doresc să greșesc. În cazul în care cazul mă depășește și echipa mea cu care lucrez este depășită, nu mă supără deloc să trimit cazul la un coleg bun. Știi mai mult, ai aparatură mai bună. Încerc. Decât să fac rău omului, mai bine găsesc o altă soluție".

×
Subiecte în articol: Constantin Dulcan Dr. Vlad Ciurea medic
Parteneri
Primarul din Spanțov, prima reacție despre moartea fetiței de 4 ani și a bunicii ei
x close