Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Doctorul Ciuhodaru despre embrionii umani creați în laborator: "Drumul spre iad este pavat cu intenții bune"

Doctorul Ciuhodaru despre embrionii umani creați în laborator: "Drumul spre iad este pavat cu intenții bune"

Doctorul Tudor Ciuhodaru a vorbit, astăzi, în direct la Antena 3 CNN despre inovația din medicină, și anume, embrionii umani creați din celule stem, în laborator.

de Ioana Mircea    |    16 Iun 2023   •   10:13

Ultima inovație în medicină, și anume embrionii umani creați din celule stem, în laborator, a fost discutată de doctorul Tudor Ciuhodaru, astăzi în direct la Antena 3 CNN. Acesta a susținut că principala îngrijorare despre acest subiect, este cea etică.

"În esență, cauzele pentru care se fac astfel de descoperiri și cercetări științifice sunt absolut în regulă, sunt chiar nobile. Dar gândiți-vă că de fiecare dată când știința a fost lăsată fără conștiință și de aceea sunt îngrijorările etice la nivel mondial, lucrurile pot degenera cu mare ușurință și vă reamintesc că exisă o linie roșie extrem de fină între ceea ce este bine și ceea ce nu este bine pentru cercetare și binele comun", a spus doctorul.

Totodată, el a afirmat că va ridica această problemă în Parlamentul European, în calitate de prim-vice-președinte în Comisia de Sănătate.

Citește și: "Scopul nu este de a crea viață!" | Modele sintetice de embrioni umani au fost create în premieră, în laborator, din celule stem

"Îngrijorările sunt și pe partea legislativă și să știți că este o problemă importantă pe care o voi ridica în Comisia de Sănătatea Parlamentului European ca prim-vice-președinte. Știți, drumul spre iad este pavat de multe ori cu bune intenții și tocmai aici sunt semnele de îngrijorare și aceste lucruri ar putea să nu fie folosite într-o direcție corectă", a afirmat Tudor Ciuhodaru.

×
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close