Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Fructul care îmbunătățește digestia și previne balonarea. Nu trebuie să lipsească de pe masa de Paște

Fructul care îmbunătățește digestia și previne balonarea. Nu trebuie să lipsească de pe masa de Paște

Potrivit specialiștilor, pe lângă preparatele tradiționale, de pe masa de Paște nu trebuie să lipsească un anumit fruct. Acesta ajută la îmbunătățirea digestiei, împiedică asimilarea grăsimilor rele și previne disconfortul gastric.

Fructul care îmbunătățește digestia și previne balonarea. Nu trebuie să lipsească de pe masa de Paște
Sursa foto: pexels
de Redacția Antena 3 CNN    |    02 Mai 2024   •   04:00

Disconfortul digestiv simțit după o masă copioasă de Paște este greu de suportat, moment în care starea de bine este cu mult afectată.

Preparatele tradiționale pregătite pentru masa de Paște sunt delicioase, fiindu-ne greu să ne limităm la cantități mici.

Cu toate acestea, potrivit specialiștilor, ne putem bucura de toate bucatele specifice Paștelui, însă doar dacă respectăm câteva reguli simple. 

Astfel, de pe masa de Paște nu trebuie să lipsească un anumit fruct, care este bogat în vitamine, minerale și enzime care facilitează digestia.

Acest fruct conține vitamina A, vitamina C, vitaminele B1 și B6, acid folic, cupru, mangan și betacaroten.

Fructul care reduce disconfortul gastric după masa de Paște

Potrivit medicilor, fructul care ne poate feri de disconfortul digestiv în aceste zile este ananasul.

Ananasul este o sursă bogată de bromelaină, un complex de enzime care ajută la descompunerea proteinelor și la îmbunătățirea digestiei.

Bromelaina are proprietăți antiinflamatorii, contribuind la reducerea inflamației și a disconfortului gastric.

De asemenea, consumul regulat de ananas este recomandat în cazul persoanelor care suferă de indigestie sau balonare.

Ananasul este un diuretic excelent, împiedică asimilarea grăsimilor rele și este recomandat după mesele copioase, mai ales în cazul persoanelor cu un tranzit intestinal lent, potrivit doc.ro.

Bineînțeles, ananasul nu trebuie să fie consumat în exces, deoarece efectele pot fi negative. Pentru îmbunătățirea digestiei, este suficient să mâncăm o felie de ananas după masă.

De asemenea, specialiștii atrag atenția că ananasul din conservă nu este deloc o alegere bună, fiind important să consumăm acest fruct proaspăt.

Totodată, în cazul unui exces alimentar, ananasul poate fi ineficient, fiind nevoie să fim atenți la cantități și să ne asigurăm că includem în meniul de Paște, pe lângă preparatele grele, salate și legume proaspete. 

×
Subiecte în articol: ananas masa paste beneficii digestie balonare
Parteneri
Se schimbă regulile la ITP! Klaus Iohannis a promulgat legea
x close