Antena 3 CNN Actualitate Sănătate "Grenadele" microscopice, o nouă terapie revoluţionară contra cancerului

"Grenadele" microscopice, o nouă terapie revoluţionară contra cancerului

"Grenadele" microscopice, o nouă terapie revoluţionară contra cancerului
Sursa foto: Foto: health-innovations.org
de S.T.    |    02 Noi 2015   •   15:32

Cercetătorii din Manchester au creat o terapie ce are la bază "grenade" microscopice, alimentate cu căldură şi care explodează la nivelul tumorilor din organism, informează bbc.com.
   
Studiul despre noua tehnică medicală va fi prezentat la o conferinţă organizată în această săptămână de National Cancer Research Institute din Marea Britanie.
   
Terapia foloseşte lipozomii - mici bule de grăsime care transportă diverse substanţe în organism - pentru a elibera medicamente cu rol toxic împotriva tumorilor, atunci când temperatura lor începe să crească.
   
"Grenadele" microscopice au fost concepute cu scopul de a evita efectele negative ale terapiilor anticancer convenţionale, deoarece medicamentele respective vizează doar tumorile.
   
Experţii spun că noua tehnologie, care s-a dovedit eficientă în testele pe animale, va reprezenta "Sfântul Graal în nanomedicină".
   
În primele teste efectuate pe şoarecii care sufereau de melanom, medicii au constatat o absorbţie masivă a medicamentelor anticancer la nivelul tumorilor, folosind grenadele termice. Tehnica respectivă a determinat o ameliorare în ceea ce priveşte rata de supravieţuire.

×
Subiecte în articol: cancer
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close