Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Gripa impune restricții severe în România: Vizitarea pacienților, interzisă în unele spitale din țară

Gripa impune restricții severe în România: Vizitarea pacienților, interzisă în unele spitale din țară

Numărul mare de cazuri confirmate de gripă și infecții respiratorii impune restricții drastice în unele spitale din țară, unde programul de vizită a fost restricționat.

Gripa impune restricții severe în România: Vizitarea pacienților, interzisă în unele spitale din țară
Sursa foto: Getty images / hxdbzxy
de Redacția Antena 3 CNN    |    19 Ian 2024   •   10:42

Din păcate, în județul Buzău au murit, până în prezent, șase oameni din cauza gripei, toate cazurile fiind confirmate de analizele de laborator. La nivel național, numărul deceselor a ajuns la 22.

În această situație, Direcția de Sănătate Publică din Buzău le-a cerut managerilor tuturor unităților medicale din județ să interzică vizitele. 

Revoltate, rudele pacienților au făcut scandal pe holurile unităților medicale. 

Decizia a fost luată din cauza numărului mare de infecții respiratorii.

Citește și: Medicii de familie din România continuă protestele: "Vom fi nevoiți să închidem cabinetele"

"Aparținătorii nu vor mai avea acces în cadrul Spitalului Județean Buzău. La Camera de Gardă sunt foarte mulți pacienți care se prezintă cu infecții respiratorii, respectiv gripă", a spus Adriana Bunilă, purtător de cuvânt Spitalul Județean Buzău.

Și în spitalul Sfântul Pantelimon din Focșani, accesul vizitatorilor a fost restricționat la maximum trei ore pe zi, iar durata vizitei este de 15 minute.

Medicii recomandă evitarea spațiilor aglomerate, purtarea măștii de protecție în mijloace de transport în comun și prezentarea urgentă la medic, în cazul simptomelor de gripă.

×
Subiecte în articol: spitale vizite gripa Buzau Focșani pacienti
Parteneri
Poșta Română, anunţ de ultimă oră despre distribuirea pensiilor în luna Mai
x close