Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Leacul din strămoşi pentru imunitate. "Se face la foc mic, să nu se evapore apa. Se mănâncă o săptămână"

Leacul din strămoşi pentru imunitate. "Se face la foc mic, să nu se evapore apa. Se mănâncă o săptămână"

Leacul din strămoşi care este bun pentru imunitate, digestie şi artrită se poate prepara simplu în casă şi se consumă cu orice ocazie.

Leacul din strămoşi pentru imunitate. "Se face la foc mic, să nu se evapore apa. Se mănâncă o săptămână"
Sursa foto: Antena 3/pixabay.com
de Georgiana Adam    |    10 Ian 2023   •   10:00

Leacul pentru imunitate este de fapt, o mâncare gustoasă şi simplă, cu multiple beneficii, dar care nu sună foarte apetisant. Totuşi, important este efectul.

Practic, este vorba despre supa de oase. Este o supă concentrată preparată din oase variate, fierte la foc mic, timp îndelungat, care poate fi consumată ca atare sau poate fi folosită în alte preparate. 

Majoritatea beneficiilor au legătură cu gelatina, colagenul și mineralele extrase din oase.

Citeşte şi: Băutura care întăreşte imunitatea. Lidia Fecioru: "Bei seara, a doua zi nu mai ai nimic"

''Supa de oase este cunoscută din bunici şi străbunici și începe să fie confirmată de știință în zilele noastre. 

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Supa de oase, leac pentru imunitate şi dureri musculare

Știm toți din familie, din casă, că atunci când suntem bolnavi, când suntem răciți sau atunci când ne doare burtica e o idee excelentă să consumăm supă de oase'', a spus Oana Trifu, specialist în schimbarea stilului de viață, la Antena 3 CNN.

Gelatina formată în urma fierberii reduce durerile și inflamația. Specialiștii recomandă supa de oase în mod special pentru durerile cauzate de gută, durerile musculare cauzate de febră în cazul răcelilor sau gripei ori cele cauzate de reumatism și artrită.

''Gelatina are proprietatea de a liniști, de a îmblânzi, de a calma iritarea mucoasei intestinale, chiar și în cazul bolilor inflamatorii intestinale'', a mai spus Oana Trifu.

Supa de oase mai ajută la sănătatea intestinului subțire și susține o digestie sănătoasă. Intestinul subțire este important, pentru că acolo se află 80% din sistemul imunitar.

Cum se prepară corect supa de oase, leacul pentru imunitate

''Sigur că cel mai mare beneficiu este că nu avem efecte adverse în consumarea supei de oase. 

Este foarte important ca metodă de preparare să o lăsați mult timp pe foc, la foc mic, cu capac, ca să nu se evapoare apa. 

Dacă vreți să extrageți și mai bine mineralele din os, puteți să puneți și un pic de zeamă de lămâie în preparat. Puteți să o faceți din pui, puteți să o faceți din vită, din os de vită. 

Dacă discutăm de pui, nu uitați să puneți componentele pe care nu le consumăm – gheruțele, gâtul, căpățâna, pentru că sunt bogate în gelatină și putem să profităm de ele. Și, desigur, toate celelalte ingrediente pe care le puneți în mod normal în supă'', a explicat Oana Trifu.

Pentru a obține o supă de oase plină de nutrienți este bine să folosiţi o varietate de oase, cartilaje şi pielea. Se pot folosi oase de vită, miel, pasăre, pește, porc sau o combinație a acestora.

''Ceea ce este extraordinar la supa de oase e că rezistă la frigider, puteți să o consumați pe tot parcursul săptămânii. Este un aliment sănătos, este un aliment pe care îl avem imediat la îndemână'', mai spune Oana Trifu, specialist în schimbarea stilului de viață.

×
Subiecte în articol: imunitate leac leac imunitate supă oase
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close