Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Legătura dintre alimentație și cancer. Anunțul șocant făcut de cunoscut medic specialist

Legătura dintre alimentație și cancer. Anunțul șocant făcut de cunoscut medic specialist

Legătura dintre alimentație și cancer. Anunțul șocant făcut de cunoscut medic specialist
03 Dec 2018   •   17:23

Există o legătură între alimentație și cancer? Medicul Alexandru Oproiu declarat în emisiunea „Adevăruri de viață” de la Antena 3 că din păcate există o legătură chiar strânsă între cele două.

„Are legătură cu alimentația, neoplasmele digestive: cancerul colonic este mai frecvent la cei care consumă carne roșie, decât carnea albă, se favorizează foarte mult să dezvoltă o anumită floră microbiană care transformă o serie de substanțe din colon în su stanțe cancerigene. Poate să schimbe alimentația, pot mânca carne.

Și grăsimile intră în patogenia cancerului. Cu cât mănânci mai gras, noi avem o floră microbiană axat pe substanțe cancerigene. Să mănânce pe lângă proteine din carne, lactate și proteină vegetală. Să le combine, plus hidrocarbonate”, a declarat specialistul.

Totodată, acesta a precizat că există o legătură și între alimentație și alergii.

×
Parteneri
Incendiu puternic în București! Degajări mari de fum, după ce o hală a luat foc | S-a transmis mesaj RO-Alert: "Evitați zona!"
x close