Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Legătura dintre telefoanele mobile și cancerul de piele

Legătura dintre telefoanele mobile și cancerul de piele

Legătura dintre telefoanele mobile și cancerul de piele
Sursa foto: foto: pixabay.com
08 Mai 2016   •   16:20

Pentru majoritatea dintre noi, viața e imposibil de imaginat fără smartphone. Și pentru că îl folosim atât de mult, era firesc să apară și mituri legate de pericolele pe care le ridică, scrie playtech.ro.

Totuși, rezultatele unui studiu efectuat de cercetătorii australieni demontează unul dintre cele mai importante mituri: telefoanele mobile nu au nicio pondere în creșterea numărului de bolnavi de cancer. Oamenii de știință au analizat date adunate între anii 1982 și 2013, încercând să stabilească dacă utilizarea telefoanelor are vreo legătură cu cancerul la creier. Desigur, un singur studiu nu e suficient pentru a da un verdict, dar e o dovadă relevantă.

Potrivit lui Chris Mills de la Gizmodo, s-a remarcat o creștere a ratei cancerului în cazul bărbaților, dar nu a fost nicio diferență notabilă în cazul femeilor, rezultatul fiind în acord cu cele generate de studiile precedente asupra acelui subiect.

Un studiu precedent a arătat că există, totuși, o legătură între dispozitivele moderne și cancerul de piele. Dispozitivele precum tabletele, telefoanele și laptopurile pot reflecta lumina ultravioletă de la soare, crescând totodată expunerea utilizatorilor la cancer, după cum o arată un nou studiu.

„Aceste dispozitive sunt utilizate pentru comunicare și entertainment, așa că e destul de ușor să treci cu vederea proprietățile lor reflectorizante”, a spus Mary E. Logue de la Universitatea New Mexico din Albuquerque, unul dintre autorii studiului, citat de Yahoo! Tech.

×
Parteneri
Pelerinaj la Mâna Sfântului Ioan Rusu, adusă la Mănăstirea Pantocrator
x close