Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Medic pediatru, despre riscurile enorme ale nevaccinării la copii

Medic pediatru, despre riscurile enorme ale nevaccinării la copii

Medic pediatru, despre riscurile enorme ale nevaccinării la copii
Sursa foto: Foto: pixabay.com
de S.T.    |    26 Apr 2017   •   19:33

Opinii pro şi contra vaccinare au fost exprimate, miercuri, în cadrul unei dezbateri organizate la Parlament de către Uniunea Salvaţi România (USR).

Preşedintele Asociaţiei Române pentru Educaţie Pediatrică în Medicina de Familie, Valeria Herdea, a declarat că salută proiectul de lege a vaccinării.

„Eu o salut şi să ştiţi că sunt încântată că după patru-cinci ani în final apare un mugure al acestei legi, chiar cu riscul ca această lege să devină operantă foarte târziu. (...) Discutăm despre o problemă de siguranţă naţională, de sănătate publică extrem de serioasă şi sincer mă mir... Să ne înţelegem: pornim şi de la considerentul că sunt mamă de trei copii, bunică de patru nepoţi şi pornesc şi din punctul de vedere uman, nu doar profesional. (...) Există boli pentru care vaccinul este singurul tratament, prevenţie, că nu avem cu ce să o tratăm. În momentul în care ai trimis acel părinte la un curs şi părintele va înţelege clar despre ce este vorba şi totuşi refuză, poate să îşi asume susţinerea costurilor în cazul îmbolnăvirii copilului. Dar ce te faci dacă îi îmbolnăveşte şi pe ceilalţi? Aşa că, dragi legiuitori, cred că ar trebui legea să fie mult mai serioasă şi să se asume responsabilitatea clară a deciziei. Ce facem cu copii care nu se vaccinează? Sau facem o campanie naţională de informare şi educare a populaţiei, a specialiştilor şi vorbim aceeaşi limbă?”, a susţinut medicul.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: copii
Parteneri
Noua fabrică din România care se deschide după Paște
x close