Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Medicii din Spitalul Colentina: Nu vrem plata orelor suplimentare, vrem mai mult personal pe secţii

Medicii din Spitalul Colentina: Nu vrem plata orelor suplimentare, vrem mai mult personal pe secţii

Medicii din Spitalul Colentina: Nu vrem plata orelor suplimentare, vrem mai mult personal pe secţii
Sursa foto: Foto: pixabay.com
de M.Z.    |    14 Feb 2017   •   15:56

Cei doi medici neurochirurgi de la Spitalul Colentina şi şeful secţiei ATI 1 au susţinut, marţi, că nu cer plata orelor suplimentare de muncă, ci vor ca managerul să angajeze mai mult personal, astfel să se poată lucra în cel puţin două ture, secţia de ATI având o treime din necesarul de personal.

”Am primit ore suplimentare, nu ştiu ce a primit restul din spital. Nu cerem mai departe aşa ceva, nu vrem ore suplimentare. Vrem oameni, să asigurăm două-trei ture, să ne facem în siguranţă actul medical. Acele ore suplimentare, în realitate erau mult mai multe. În momentul în care stai, în şir, 36-40 de ore la spital eşti supus la malpraxis. Eu cred că nu se doreşte asta nicăieri”, a declarat Lelia Iliescu, medic-şef secţia ATI 1, Spitalul Colentina.

Într-o conferinţă de presă susţinută marţi, medicii neurochirurgi Ionuţ Gobej, Dorin Bică şi şefa secţiei de terapie intensivă, Lelia Iliescu, au explicat că nu îşi doresc plate orelor suplimentare, ci scoaterea la concurs a posturilor pentru întregirea normelor de personal.

”Fondul problemei: nu se mai poate opera după ora 15 decât prin voluntariat. O soluţie ar fi angajarea de personal şi organizarea lui în două ture care ar putea asigura o permanenţă. Eu şi doctorul Bică nu am primit niciodată un leu pentru nicio oră suplimentară. Şi nu ne interesează nici pe viitor să primim ore suplimentare”, a declarat Ionuţ Gobej, medic neuroghirurg, Spitalul Colentina.

Sursă: Mediafax
×
Subiecte în articol: medici angajari
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close