Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Părintele transplantului de organe, Thomas Starzl, a murit la 90 de ani

Părintele transplantului de organe, Thomas Starzl, a murit la 90 de ani

Părintele transplantului de organe, Thomas Starzl, a murit la 90 de ani
Sursa foto: Foto: captura video
de M.Z.    |    06 Mar 2017   •   08:53

Medicul şi cercetătorul american Thomas Starzl, care a fost un pionier în transplantul de organe şi a contribuit la dezvoltarea pe scară largă a acestui tip de tratament, a murit la vârsta de 90 de ani, a anunţat duminică familia sa, potrivit DPA. 

Dr. Thomas Starzl a murit sâmbătă în locuinţa sa din Pittsburgh, Pennsylvania, potrivit Universităţii din Pittsburgh, unde a predat. 

Starzl a efectuat primul transplant de ficat în 1963 şi a realizat, de asemenea, progrese în transplantul de rinichi. El era numit de multe ori "părinte transplantului modern". 

Thomas Starzl a dezvoltat utilizarea de medicamente pentru a preveni respingerea organelor, ceea ce a făcut posibilă utilizarea pe scară largă a transplantului de organe. De asemenea, el a efectuat cercetări asupra utilizării de organe de animale pentru transplant la om. 

El a scris şi o carte de memorii, "The Puzzle People", care a fost considerată de Wall Street Journal drept una dintre cele mai bune cărţi scrise vreodată despre viaţa unui medic.

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close