Medicul Tudor Ciuhodaru explică totul despre difteria, boala care pândește României: „Are o evoluție deosebit de severă, potențial letală!”

13 Noi 2019   •   15:26
Medicul Tudor Ciuhodaru explică totul despre difteria, boala care pândește României: „Are o evoluție deosebit de severă, potențial letală!” foto- Pexels

Medicul Tudor Ciuhodaru a intervenit în direct la Antena 3, unde a vorbit despre difteria, boala infecțioasă care pândește România.

Difteria face ravagii în două localităţi ucrainene, aflate chiar la graniţă! Boala este foarte periculoasă, din cauză că se transmite prin aer, iar în unul din zece cazuri, complicaţiile ucid.

„Vă atrag atenția că receptivii în această infecție este maxima între doi și cinci ani, iar riscurile sunt crescute la cei neimunizați. Copii, gravide, cei cu deficiențe imune, sau cei care nu au respectat corect schema de vaccinare. De aceea, orice angină cu depuneri pe amigală va necesita examinări bacteriologice pentru difterie (...) Este o boală acută infecțioasă și contagioasă specifică doar omului. Are o evoluție deosebit de severă, potențial letală”, a spus medicul Tudor Ciuhodaru.

Mai multe informații, în imaginile de mai jos.

Citiți și: O epidemie mortală bate la porţile României! Ministerul Sănătății este în alertă

x close