Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Ministerul Sănătăţii face un anunţ important privind stocurile de vaccin

Ministerul Sănătăţii face un anunţ important privind stocurile de vaccin

Ministerul Sănătăţii face un anunţ important privind stocurile de vaccin
Sursa foto: Foto: Pixabay
de S.T.    |    24 Iun 2017   •   16:18

Stocurile de vaccin cuprinse în Programul Naţional de Vaccinare, inclusiv vaccinul ROR, Hexavalent şi Tetravalent, sunt disponibile în toată ţara, informează un comunicat al Ministerului Sănătăţii transmis sâmbătă Agerpres.

Ministerul menţionează că a derulat în procedură de urgenţă toate achiziţiile necesare pentru asigurarea vaccinurilor cuprinse în Programul Naţional de Vaccinare, acordând o atenţie specială procurorii dozelor de vaccin antirujeolic.

De asemenea, arată sursa citată, Ministerul Sănătăţii "a implementat un program riguros de raportare a stocurilor de vaccin disponibile în teritoriu, în scopul prevenirii unei situaţii de criză similare celei din toamna anului trecut".

Concomitent cu aceste demersuri urgente, a fost modificat cadrul legislativ cu privire la procedura de achiziţie pentru vaccin, pentru a permite achiziţii multianuale. Această modificare legislativă va înlătura posibilitatea izbucnirii unei crize similare celei din toamna anului trecut, se precizează în comunicat.

În plus, Ministerul Sănătăţii anunţă că definitivează în această perioadă legea vaccinării ale cărei prevederi vor adresa cauzele profunde ale declinului numărului de copii vaccinaţi.

Conform normelor legale, părinţii care doresc imunizarea copiilor trebuie să se îndrepte către medicii de familie, nu către furnizorii de medicamente privaţi, în speţă către farmacii, aminteşte ministerul.
 

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Ministerul Sănătății vaccin
Parteneri
Directorul ANM anunță prognoza meteo în România. În unele zone va ninge
x close