Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Ministrul Sănătății, explicații după ce guvernul a tăiat finanțarea a șase spitale. Suma se ridică la 740 de milioane de euro

Ministrul Sănătății, explicații după ce guvernul a tăiat finanțarea a șase spitale. Suma se ridică la 740 de milioane de euro

Guvernul a tăiat finanțarea a șase spitale din țară. Este vorba despre 740 de milioane de euro din PNRR, care urmau să fie folosiți pentru construcții sau modernizarea unităților medicale, dar și pentru alte proiecte.

de Ioana Mircea    |    10 Sep 2023   •   10:30

Executivul a trimis la Bruxelles o cerere de modificare a PNRR, la care a adăugat și un nou capitol pentru energia verde.

Alexandru Rafila, ministrul Sănătății a explicat în direct la Antena 3 CNN situația banilor tăiați.

"Nu guvernul a solicitat reducerea finanțării, ci Comisia Europeană a redus cuantumul alocat României cu 2,1 miliarde de euro. Deci România nu va mai beneficia de acea sumă inițială de granturi nerambursabile ci cu 2,1 miliarde de euro mai puțin.

Citește și: Alexandru Rafila, despre utilizarea testelor de urină în rândul elevilor, în lupta împotriva drogurilor: "Trebuie confirmat medical"

Există mai multe ministere care au trebuit să reducă finanțarea pentru diverse obiective, însă am înlocuit acele fonduri cu împrumuturi de la Banca Europeană de Investiții", a spus Alexandru Rafila.

Totodată acesta explicat și ce a presupune testarea antidrog în școli și în ce manieră va fi făcută.

"Testarea făcută doar cu acordul părinților, în cazuri bine stabilite. Adică nu facem o testare în masă care să genereze foarte multă agitație în rândul părinților", a spus ministrul Sănătății.

×
Parteneri
Diana Șoșoacă este candidat la Primăria Capitalei
x close