Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Ministrul Sănătății: Farmaciile care vor mai vinde antibiotice fără rețetă vor fi sancționate dur

Ministrul Sănătății: Farmaciile care vor mai vinde antibiotice fără rețetă vor fi sancționate dur

Ministrul Sănătății: Farmaciile care vor mai vinde antibiotice fără rețetă vor fi sancționate dur
07 Mai 2017   •   15:48

Ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, a afirmat duminică, o televiziune de știri, că România ocupă un loc codaş în Europa în ceea ce priveşte starea de sănătate, în condiţiile în care românii îşi administrează singuri tratamentul şi există farmacii care vând, în continuare, antibiotice fără reţetă, scrie news.ro.

„Consumăm, eu cred că acest consum exagerat de medicamente este datorat şi faptului că ne administrăm singuri tratamentul şi asta face foarte mult rău în ceea ce priveşte antibioterapia pentru că, bine, nu e numai problema României, în România încă poţi să cumperi, din păcate, antibiotic fără reţetă. Te duci la farmacie şi îţi cumperi, există farmacii care eliberează antibiotic fără reţetă”, a completat Florian Bodog.

Ministrul a ţinut să precizeze că, în noua Lege a sănătăţii, vor fi introduse sancţiuni „foarte dure” pentru farmaciile care eliberează medicamente fără reţetă şi vând angro.

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close