Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Mitul detox-ului, desființat de un celebru medic nutriționist: „E o poveste care nu are nicio legătură cu realitatea”

Mitul detox-ului, desființat de un celebru medic nutriționist: „E o poveste care nu are nicio legătură cu realitatea”

Mitul detox-ului, desființat de un celebru medic nutriționist: „E o poveste care nu are nicio legătură cu realitatea”
Sursa foto: Foto: pixabay.com
06 Dec 2018   •   14:42

Doctorul Simona Tivadar, specialist în diabet şi boli de nutriţie, avertizează că "nu există detox pentru că nu există toxine" și că aceste cure sunt doar soluţii iluzorii de sănătate veşnică.

„Se confundă noțiunea de deșeu cu noțiunea de toxine. Oamenii caută prin aceste cure de detox să elimine niște deșeuri despre care presupun că s-ar acumula în organismul lor. Orice medic gastroenterolog v-ar putea spune că este o prostie fără margini să încerci să îți faci clisme repetate. Vei distruge flora microbiană, acolo e locul unde trebuie să fie microbi.

Omul nu e o așa mașinărie simplă pe care să o detoxifici 10 zile. Dacă vrei să trăiești curat, trebuie să mănânci zilnic o alimentație completă, trebuie să faci sport zilnic. Această poveste a toxinelor e o poveste care nu are nicio legătură cu realitatea. Sucurile verzi nu reușesc să îți elimine din ceea ce crezi tu că sunt toxine”, a declarat Simona Tivadar la Antena Stars.

 

×
Subiecte în articol: mit
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close