Antena 3 CNN Actualitate Sănătate O echipă de oameni de știință a dezvoltat un test pentru a detecta semnele precoce ale bolii Alzheimer

O echipă de oameni de știință a dezvoltat un test pentru a detecta semnele precoce ale bolii Alzheimer

O echipă de oameni de știință a dezvoltat un test pentru a detecta semnele precoce ale bolii Alzheimer
02 Feb 2018   •   14:23

Testul neinvaziv a fost dezvoltat pentru a detecta prezenta amiloidului beta de proteine toxice, cunoscut ca fiind prezent la persoanele afectate de boala, si a facut acest lucru cu o acuratete de 90%, potrivit studiului, publicat miercuri in revista Nature.

Echipa a aplicat testul pe 121 de pacienți din Japonia și 252 din Australia cu diferite niveluri de sănătate, variind de la tulburări cognitive ușoare până la boala Alzheimer.

Ideea din spatele testului a fost pentru a prezice prezența și nivelurile de amiloid beta în creierul unei persoane. Înmulțirea proteinei anormale din creier este un semn al bolii Alzheimer, cea mai comună formă de demență.

Acest test este cel puţin la fel de bun ca tehnicile curente de scanare a creierului şi depăşeşte cu mult testele de sânge existente, a spus Colin Masters, profesor de cercetare a demenţei la Florey Institutul de Neuroştiinţe şi Sănatate Mintala, care a condus studiul.

Dar cercetatorii au avertizat ca acestea sunt încă departe de a fi aplicate. Debutul bolii Alzheimer poate veni cu 30 de ani înainte ca pacientul să aibă simptome, cum ar fi pierderea memoriei.

Nu există nici un test concret pentru a determina debutul precoce al demenței, iar pacienții cu insuficiență cognitivă sunt diagnosticați pe baza unei evaluări atente folosind scanările creierului și testele mintale concise, potrivit Societății Alzheimer din Marea Britanie.

 

×
Subiecte în articol: Alzheimer boala stiinta oameni
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close