Antena 3 Actualitate Sănătate Obiceiurile banale care te pot lăsa fără vedere. Semnal de alarmă al medicului Monica Pop

Obiceiurile banale care te pot lăsa fără vedere. Semnal de alarmă al medicului Monica Pop

19 Dec 2018   •   15:19
Obiceiurile banale care te pot lăsa fără vedere. Semnal de alarmă al medicului Monica Pop

Abuzul de cafea și fumatul strâng vasele de sânge, cresc presiunea oculară și, implicit, riscul de orbire. Și anumite medicamente uzuale, printre care anticoncepționalele, antidepresivele și Viagra, pot avea astfel de efecte secundare.

Cafeaua prea tare - „Cafeaua face vasoconstricție, adică strânge vasele de sânge, ducând la creșterea tensiunii arteriale și a presiunii intraoculare. E total contraindicată celor cu glaucom de orice tip sau cu boli vasculare. Cantitatea e mai puțin importantă”, recomandă renumitul oftalmolog, prof.dr. Monica Pop.

Fumatul excesiv - Fumătorii au un risc de patru ori mai mare decât nefumătorii sau ex-fumătorii să sufere de degenerescență maculară.

Colesterolul ridicat - Poate genera accidente vasculare oculare, atrage atenţia medicul oftalmolog Monica Pop, potrivit doctorulzilei.ro.

Anticoncepţionale - „Singurii care le recomandă în continuare sunt ginecologii, fără a lua în calcul că riscul de accidente cerebrale e foarte mare”, avertizează oftalmologul.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close