Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Cea mai bună proteină de post. Are doar 10 calorii la suta de grame și e irezistibil de delicioasă

Cea mai bună proteină de post. Are doar 10 calorii la suta de grame și e irezistibil de delicioasă

O anumită legumă ne asigură cantitatea optimă de proteine pe parcursul postului. Nutriționiștii o recomandă și pentru siluetă.

Cea mai bună proteină de post. Are doar 10 calorii la suta de grame și e irezistibil de delicioasă
Sursa foto: Gettyimages
de Ioana Mircea    |    25 Noi 2023   •   16:00

Ciupercile sunt cele care ne ajută să trecem mai ușor peste perioada postului, deoarece acestea ne pot furniza o cantitate importantă de proteine. Mai mult de atât, ciupercile, conțin o anumită substanță care le face irezistibile.

Nutriționistul Mihaela Bilic recomandă ciupercile atât pentru cantitatea de vitamine și minerale pe care o aduce în organism dar și pentru siluetă.

"Aveți nevoie de argumente nutriționale? Ciupercile au multe fibre, minerale (potasiu, zinc, seleniu, fier) și toate vitaminele din grupul B. Spre deosebire de alte legume, ciupercile nu conțin fitați, deci fierul din compoziția lor se absoarbe eficient. În ciuperci avem concentrația maximă de vitamine B de origine vegetală. 100g ciuperci acoperă 30-40% din DZR de vitamina B3 și B5", a spus Mihaela Bilic.

Citește și: Fructul românesc care are același preț de 20 de ani: "Producția este bună"

Se pare că o cantitate de 100 de grame de ciuperci ar conține doar 10 de calorii. Mihaela Bilic atrage atenția asupra modului în care alegem să le gătim pentru că ele se comportă precum un burete, atrăgând atât apa, cât și uleiul.

"Ideal este să le rumeniți fără ulei într-o tigaie bine încinsă, preț de câteva minute. Nu prelungiți excesiv timpul de gătit, ciupercile pot fi consumate și crude, deci e de preferat să fie semi-gătite decât gătite excesiv și uscate.

Conțin acid glutamic, forma naturală a monoglutamatului de sodiu. Și când spunem glutamat, spunem al cincilea gust, adică delicios și irezistibil. De consumat fără restricție de cantitate, mai ales că au doar 10 cal/100g", a explicat Mihaela Bilic, în cadrul emisiunii "Doctor de bine", difuzată pe Pro TV.

×
Subiecte în articol: post leguma ciuperci
Parteneri
A început distribuirea pensiilor pe luna mai. Anunţul Poştei Române
x close