Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Medicul Radu Țincu, despre suplimentele alimentare recomandate pe internet: "Au reacții adverse și contraindicații"

Medicul Radu Țincu, despre suplimentele alimentare recomandate pe internet: "Au reacții adverse și contraindicații"

Medicul Radu Țincu a vorbit, în platoul Antena 3 CNN, despre suplimentele alimentare recomandate pe internet. El s-a arătat îngrijorat de numărul în creștere al persoanelor care ajung la spital după ce consumă astfel de pastile.

Medicul Radu Țincu, despre suplimentele alimentare recomandate pe internet: "Au reacții adverse și contraindicații"
Sursa foto: Antena 3 CNN - Pixabay/ qimono
de Alexandra Cojoianu    |    28 Ian 2023   •   20:45

Radu Țincu susține că pacienții înregistrați prezintă, în cele mai multe cazuri, "semne de toxicitate".

"Din păcate sunt în continuare foarte multe persoane care ajung la spital cu semne de toxicitate prin faptul că fie își administează medicamente sau suplimente alimentare din proprie inițiativă sau la recomandarea unor prieteni. Trebuie să înțelegem că dacă discutăm despre suplimente alimentare avem nevoie de o gândire medicală.

Suplimentele alimentare nu sunt lipsite nici de reacții adverse, nici de contraindicații.

Dacă avem pretenția de la un supliment alimentar că ne face bine, înseamnă că el are o acțiune farmacologică activă, iar dacă are o astfel de acțiune farmacologică activă ne așteptăm să aibă și reacții adverse sau anumite interacțiuni cu alte medicamente", a transmis Țincu.

Citește și: Un milionar american ar fi găsit "secretul tinereții fără bătrâneţe”. Analizele medicale îl arată mai tânăr cu cinci ani decât vârsta biologică

Majoritatea persoanelor care apelează la astfel de suplimente alimentare speră să vadă "efecte miraculoase" în legătură cu greutatea lor sau a stării de sănătate. Însă, acest lucru nu se întâmplă imediat.

"Oamenii vor să bea, să mănânce nesănătos și să ia o pastilă care să șteargă urmele acestor obiceiuri. Nu se poate, va trebui să plecăm de la schimbarea modului de viață și acesta trebuie să se îndrepte către un mod de viață sănătos", a adăugat Radu Țincu.

×
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close