x close

Riscul major la care te expui dacă pisezi sau rupi medicamentele pentru a le înghiți mai ușor

19 Feb 2019   •   17:14
Riscul major la care te expui dacă pisezi sau rupi medicamentele pentru a le înghiți mai ușor foto: Pixabay.com

Medicamentele ar trebui să trateze anumite afecțiuni, însă dacă nu ne luați corect pot avea efecte neașteptate. Un nou studiu realizat de Lloyds Pharmacy a scos la iveală că 46% dintre oameni nu folosesc corect medicamentele.

Spargerea sau pisarea lor pentru a le face mai ușor de înghițit - Forma anumitor medicamente nu este un factor lipsit de importanţă, iar pisarea acestora prin zdrobire mecanică este contraindicată, este concluzia unui studiu publicat în revista franceză “Revue de Médicine Interne”.

Unele dintre medicamentele folosite greșit cel mai des, sunt cele pentru hipertensiune care conțin diltiazem HCL sau isosorbid mononitrat. Acestea se eliberează în 24 de ore, însă multe persoane le consideră greu de înghițit, iar spargerea sau pisarea lor poate cauza o scădere bruscă a tensiunii.

Spargerea sau zdrobirea medicamentelor poate să si anuleze efectul acestora. O parte dintre medicamente sunt distruse de sucul gastric înainte ca acestea să îşi facă efectul în organism. Pentru a preveni acest lucru, companiile farmaceutice care produc aceste tratamente au învelit pastilele într-o folie protectoare. Atunci când pastilele sunt sparte sucul gastric le distruge, potrivit Daily Mail.

 

Citeşte mai multe despre:

medicamente
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati