Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Ministerul Sănătății lansează consultarea de piață pentru proiectarea, construcția și dotarea "Centrul de Excelență pentru Diagnosticare și Tratament cu Protonoterapie"

Ministerul Sănătății lansează consultarea de piață pentru proiectarea, construcția și dotarea "Centrul de Excelență pentru Diagnosticare și Tratament cu Protonoterapie"

La doar 10 zile de la semnarea Ordinului de Ministru prin care se înființează Grupul tehnic de lucru pentru construirea Centrului Naţional de Protonoterapie în valoare de 70 de milioane de euro, Ministerul Sănătății lansează etapa de consultare de piață pentru serviciile integrate: proiectare, execuție și dotare, necesare dezvoltării proiectului.

Ministerul Sănătății lansează consultarea de piață pentru proiectarea, construcția și dotarea "Centrul de Excelență pentru Diagnosticare și Tratament cu Protonoterapie"
de Georgiana Adam    |    09 Mai 2024   •   14:50

"Accesul pacienților oncologici la cele mai moderne resurse terapeutice rămâne o prioritate pentru MS. La IOB va fi construit singurul centru de protonoterapie din sud-estul Europei. Ministerul Sănătății se implică direct pentru ca aceasta metodă avansată de tratament a pacienților oncologici să fie realizată în cel mai scurt timp. După realizarea celor 7 centre noi de radioterapie, asigurarea accesului la radioterapia stereotactică, continuăm cu cea mai mare investiție în echipamente medicale destinate pacienților oncologici", a declarat Prof. Univ. Dr. Alexandru Rafila, ministrul Sănătății.

"Nu doar scriem proiecte. Le dezvoltam și le finalizăm. Pentru prima oară, protonoterapia va putea fi făcută in România", a continuat ministrul Sănătății.

Prin lansarea consultării de piață, Ministerul Sănătății urmărește crearea unui cadru coerent și corect în care se va înregistra documentația de atribuire. În consecință întreaga procedură se va înregistra într-un cadru transparent, corect și competitiv, în conformitate cu legislația în vigoare.

"La doar 10 zile de la înființarea grupului tehnic de lucru demarăm consultarea de piață, care se va finaliza la 31 mai. Ritmul de astăzi îmi dă încredere că putem demara licitația în luna august. Vom avea primul Centru Național de Protonoterapie din regiune și mă bucur că reușim să îl construim aici în România", a mai declarat ministrul.

Investiția totală în noul Centru de Excelență pentru Diagnosticare și Tratament cu Protonoterapie este estimată la 70 de milioane de euro și susținută din fonduri structurale europene.

×
Subiecte în articol: Ministerul Sănătății
Parteneri
Ciclonul care a făcut ravagii în Europa ajunge în România
x close